Netflix Hesabı Olanlar Dikkat! Bazı hesaplar kapatılmaya başlandı!

Netflix hesabı sahibi iseniz ve son bir yıl içerisinde Netflix hesabınızı aktif olarak kullanmadıysanız sürpriz bir mesajla karşılaşabilirsiniz.

Dün (21 Mayıs) itibariyle Netflix bilgilendirmeleri arasın yeni bir mesaj eklendi, bir Netflix hesabı bir yıl boyunca aktivite gerçekleştirmemişse sahibine üyeliğini sürdürmek isteyip istemediklerini sormaya başlıyor. Netflix bu haftadan itibaren üyelere e-posta ve uygulama içi bildirimlerle ulaşılmaya başlanacak.

Eğer kullanıcı bu e-postalara yanıt vermezse, Netflix kullanıcı aboneliğini iptal etme konusunda özgür kalacak. Netflix hesabı sahibi eğer hesabını kullanmaya devam etmek istediğini onaylarsa abonelik şartlarda değişiklik yapılmadan devam edecek.

Netflix Hesabı Kapatılsa Bile Veriler 10 Ay tutulacak

Hesap kapatıldıktan kısa bir süre sonra fikrinizi değiştirirseniz tekrar hesabınızı aktif edebilirsiniz. Artık hesap ücreti faturalandırılmasa da hesap bilgileriniz 10 ay boyunca Netflix tarafından saklanacak. Bu veriler içerisinde izleme geçmişi, profiller, tercihler ve hesap bilgileri var. Hesabınızın kapatılmasının ardından 10 aylık dönem içerisinde yeniden platforma katılırsanız hesabınız tam olarak bıraktığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu durum Netflix tarafından büyük bir hamle olarak görülüyor. Çünkü Netflix hesabı olanlar istediklerinde birkaç aylığına hesabını kapatabilecek ve sonrasında geri döndüğünde platforma bıraktıkları yerden devam edebilecekler. Bu sayede kullanıcılar Netflix izlemedikleri aylar boyunca fatura ödemek zorunda kalmayacaklar.

Abone sayısı düşünüldüğünde bu adımın Netflix için cesur bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin Nisan ayında bildirdiğine göre Netflix hesabı toplam yeni abone açısından şimdiye kadarki en iyi çeyreğini yaşıyor. 2020 yılının ilk üç ayında 15,8 milyon kişi Netfliz’e kayıd olarak film ve dizi izlemeye başladı.

Şirket hissedarlarına yazdığı mektupta, koronavirüs pandemisi nedeniyle “geçici olarak daha yüksek izleme ve artan üyelik büyümesi” gördüğünü ve milyonlarca insanın aniden günlerini evde ve ekran başında geçirmek zorunda kaldığını kabul etti. İlk çeyreğin ardından Netflix’in yaklaşık 183 milyon küresel abonesi var.

Netflix Türkiye fiyatlarını buradan görebilirsiniz.

Netflix Türkiye fiyatlarının ABD standartlarına göre iyi seviyelerde olduğunu söylememiz de fayda var. Netflix aylık abonelik fiyatı ABD’de 8,99 dolardan başlıyor ve 15.99 dolara kadar gidiyor. Ayrıca Netflix yaptığı açıklamada: Netflix hesabı olan ve en az bir yıldır aktif olarak kullanılmış olan hesapların yüzdesinin tüm müşterilerinin % 0,5’inden azını oluşturduğunu söyledi.

>> The 100 Final 7. Sezonu Başladı! İşte Dizi Hakkında İnternette dolaşanlar…

 

Netflix hesabı