NASA Ankara Fotoğrafı – Ankara’da Gece Başlıklı Fotoğraf Paylaşıldı

NASA Ankara görüntüleri

NASA Ankara paylaşımı ile Türkiye’nin gündeminde. NASA Earth Observatory (NASA Dünya Gözlemevi / NEO) başkentimiz Ankara’nın uzaydan çekilen görüntüsünü paylaştı. 

NASA Ankara görüntüsünü dün yayımladı. NASA Dünya Gözlemevi / NEO resmi İnternet sitesi üzerinden yayımlanan fotoğraflar, “Ankara’da Gece” başlığıyla paylaşıldı. Fotoğrafın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan NASA’da görevli bir astronot tarafından çekildiği belirtildi.

Dünyamızın yörüngesinden çekilen görüntüde, Ankara’nın gece ışıkları altındaki görünümü yer alıyor. NASA, fotoğraf altında yaptığı yorumda, Ankara’nın Türkiye için önemini vurguladı. Fotoğrafta şehir merkezi, Anıtkabir ve çevre yolları göze çarpıyor.

NASA Ankara görüntüsü “Günün Fotoğrafı” oldu

NASA Ankara fotoğraflarını günün fotoğrafı olarak sundu. ISS’de bulunan astronotlar zaman zaman benzer şehir fotoğraflarını kişisel sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor.

NASA, ilk olarak Ankara’nın Türkiye için politik ve coğrafi öneme sahip olduğunu belirtti.

NASA Ankara fotoğrafında başkenti gece vakti aydınlatan sarı ve beyaz ışıklara dikkat çekti. Ayrıca NASA, başkentin merkezi ile sanayi bölgeleri arasındaki sarı ve beyaz ışık farkına da değindi. Uzay ajansı bu farkın, bölgeler arasında kullanılan aydınlatma teknolojilerindeki farktan kaynaklandığını ve bu farkın şehrin sanayi bölgeleri ile yerleşim yerlerini ayırt etmeye yaradığını ifade etti. Burada NASA, sanayi bölgesi olarak Sincan’ı göstererek, Sincan’ı aydınlatan lambaların beyaz olduğunu, sarı lambaların ise yerleşim yerlerinde bulunduğunu belirtti.

NASA, Anıtkabir için, “Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanının son dinlenme yeri.” ifadesini kullandı ve Anıtkabir ile çevresindeki parkın şekli için  ise “eşsiz” yorumunu yaptı.

NASA, Ankara’nın Türkiye’nin kalbi olduğu ve otoyol ve demiryollarının ise kesinlikle Türkiye’nin atardamarı olduğunu belirtti. Ajansı, ulaşım ağlarının şehir merkezinden çevreye doğru yayıldığını ifade etti.

NASA’nın yayımladığı “Günün fotoğrafı” başlıklı fotoğraflara ulaşmak için resmi İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ajans, yalnızca şehir fotoğraflarını paylaşmıyor, yörüngeden çekilen birçok farklı fotoğrafı da yayımlıyor.

NASA Ankara fotoğraflarının yüksek çözünürlüklü haline ulaşmak için üstteki bağlantıya tıklayınız. NASA, fotoğrafların 25 Mart 2020 günü, Expedition 62 (Sefer 62) görevinin üyelerinden biri tarafından çekildiğini açıkladı. Sefer 62 görevinin üyeleri Rus komutan Oleg Skripochka, ABD’li uçuş mühendisleri Jessica Meir ve Andrew Morgan‘dan oluşuyordu.

>> Kelebek Nebula ve Kalkanböceği Nebulası Görüntülendi

>> NASA açıkladı: SOHO 4 bininci kez kuyruklu yıldız görüntüledi