Redmi Note 10 Hakkındaki Tüm detaylar Gün Yüzüne Çıktı!

Redmi note 10

Redmi Note 10 modelinin 4G versiyonu olacağı düşünülen, M2101K6G model numarasına sahip cihaz FCC’de görüntülendi. İşte tüm detaylar.

Geçtiğimiz ay, Redmi’ye ait, M2101K6G model numarasına sahip bir cihaz, Rusya’dan EEC sertifikasını almıştı. O zaman hakkında henüz kısıtlı bilgiye sahip olabildiğimiz cihazın, Redmi K40 olabileceği düşünülüyordu. Fakat bu günlerde ise Çin’in Federal İletişim Komisyonu (FCC)’de görülen cihazın K40 modeli olmayacağı kesinleşti. Hakkında ilk ayrıntılar ortaya çıkan cihazın Redmi Note 10 modelinin 4G versiyonu olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Redmi Note 10 neler sunacak

Redmi Note 10‘un ilk olarak Güney Asya ülkelerinde tanıtılması bekleniyor. Diğer ülkelerde satılıp satılmayacağı ise henüz belli değil. Fakat büyük ihtimalle ülkemizde satışa sunulmayacak. FCC’de ortaya çıkan belgelerde cihazın 4G desteğine sahip olduğu  görülüyor. 5G versiyonunun da yanına eklenip eklenmeyeceği henüz belli değil.

Redmi note 10

Çok yakında tanıtılacağı düşünülen model, ortaya çıkan belgelere göre, Android 11 ile kutudan çıkacak ve MIUI 12 arayüzüne sahip olacak. Bununla beraber yeni cihazın, 6 GB / 64 GB, 6 GB / 128 GB ve 8 GB + 128 GB RAM ve dahili depolama seçenekleri ile tüketicilerin karşısına çıkacak.

Ortaya çıkan belgelerde, Redmi Note 10 modelinin yalnızca 4G modeli görülüyor. Fakat bazı iddialar yeni cihazın, 4G ve 5G versiyonlarının piyasaya sürüleceğini öne sürüyor. 4G desteği Güney Asya ülkelerinde piyasaya sürülürken, 5G versiyonun ise Avrupa ülkelerinde satışa sunulabileceği de iddia edilenler arasında bulunuyor.

Cihazın teknik özellikleri hakkında bilinenler ne yazık ki kısıtlı. Büyük ihtimal ile uygun fiyatlı bir cihaz olacaktır. Ülkemizde fiyat performans cihazlarına olan ilgi bir hayli yüksek olduğundan, ülkemizde satıldığı takdirde ilgi odağı haline gelecektir. Zaten Redmi Note serisi, ülkemizde en çok ilgi gören serilerin arasında yer alıyor. Uygun fiyata yüksek performans sunması, bu durumun en büyük sebeplerinden bir tanesi. Bakalım Redmi Note 10 modelinde de beklenilen ilgi sağlanabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

İlgili Haberler

>> Redmi Note 9T tanıtım tarihi belli oldu! Uygun fiyatlı 5G telefon!

>> MIUI 12.5 hangi Xiaomi modellerine gelecek? Tam Liste!