Warzone Yönetmeni Hilecilere Kızgın: En İyi İşlerimden Birini Mahvettiler

Twitch Türkiye fiyatı

Amos Hodge, Call of Duty: Warzone oyuncularının can sıkıntısını anlıyor. Hatta Hodge bu konuda “bizi herkesin olduğundan daha fazla rahatsız ediyor.” dedi.

Çok sayıda oyuncu ile oynanan oyunlarda hileler maalesef hayatın bir gerçeği durumunda. Oyun geliştiricileri de bununla mücadele halinde olsalar bile tam bir başarıdan söz etmek mümkün değil. Herkesin eşit şartlarda olmasının büyük önem taşıdığı bu tür oyunlarda bunun yaşanması da ekstra bir can sıkıntısı. Lakin bu sadece oyunu oynayanların yaşadığı bir sorun değil. Çok oyunculu oyunlar mümkün olduğunca çok oyuncu üzerine bir iş modeline sahip oyunlardır. Bu yüzden oyuncuların canını sıkan bu hileciler geliştiriciler için büyük bir kabustur.

Yakın zamanda verdiği bir röportajda Raven Software’in yaratıcı yönetmeni Amos Hodge da bu konuda konuştu. Samimi duygularını anlatan geliştirici, hilecilere karşı ağır ifadeler kullandı. Ayrıca yönetmen, Call of Duty’de bu tarz hareketlerin oyunu mahvettiğini söyledi:

“Kimse hilecilerden bizim nefret ettiğimiz kadar nefret edemez. Bu ürünü oyuncular için yapıyoruz ve onlar bunu mahvediyor. Bununla birlikte, hayatımın en iyi işlerinden birini mahvettikleri için üzgünüm.”

“Bu yapımı oyuncular için yaptım. Bizimle birlikte çalışan herkesin de böyle hissettiğini biliyorum. Biz bu işe kalbimizi koyduk. Üstelik 100 milyon oyuncuya hitap ediyoruz. Çıkışımızı yapalı da bir yılı geçti. Bu yaptığımız hayatımızın en büyük başarılarından bir tanesi. Lakin bazı hilecilerimiz var ve oyunu mahvediyorlar. Bu bizi herkesten daha fazla rahatsız eden bir şey.”

Call of Duty güncellemesi

Activision, Warzone oyununda hile yaptığı tespit edilen kişilere acımıyor

Hodge, Raven ve ortak geliştirici Infinity Ward’un tonlarca insanı yasakladığını söyledi. Ayrıca güvenlik ekiplerinin sürekli güncellemelerle problemin üzerinde durduklarını da ekledi. Bunun yanında, Şubat ayında oyundan 60 bin hile yaptığı tespit edilen kişi yasaklandı. Mart ayında buna 30 bin kişi daha dahil oldu. Son olarak Activision yaptığı açıklamada toplam yasaklanan oyuncu sayısının 475 bini geçtiğini ekledi.

Bu sayılar gösteriyor ki sorun inanılmaz bir boyutta. Yarım milyon hile yaptığı tespit edilen kişi olmasına rağmen sorun henüz tam anlamıyla çözülmüş değil. Birçok insan bu hileleri kullanmakta. Bu anlık ve kazançsız başarı 100 milyon oyuncu ile birlikte oyun üzerinde çalışanların keyiflerini ciddi anlamda kaçırıyor. Ancak bu demece de yansıyan hassasiyetin bu sorunun çözülmesi konusundaki çabayı da gösterdiği kesin.

Diğer haberler:

>> Haftalık Oyun Çıkış Rehberi: 26 Nisan – 2 Mayıs Haftası Bizi Bekleyenler

>> Redmi oyun telefonu hakkında yeni ayrıntılar sızdırıldı: Uygun fiyat ilk hedef