Bungie Yeni Çok Oyunculu Aksiyon Yapımı İçin Çalışan Arıyor

İş ilanındaki detaylar yeni Bungie oyununun erken geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor

Bungie verdiği yeni iş ilanı ilanı ile birlikte planlarını da öğrenmemizi sağladı. Böylece firmanın planladığı yeni çok oyunculu aksiyon yapımı hakkında ilk bilgileri almış olduk. Konunun detayları ise haberimizde…

Halo ve Destiny serisi ile sıkça duyduğumuz yapım şirketi Bungie yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Bu konudaki bilgi firmanın yayınladığı yeni bir iş ilanı ile ortaya çıktı. Kısacası firma, çok oyunculu bir yapım için sistem tasarımcısı ilanı yayınlamıştı. Şimdi ise firma bununla birlikte yeni bir “sanal alan tasarımcısı” ilanı daha paylaştı.

Son olarak Destiny üzerinde çalışan firma, yepyeni bir oyun üzerinde çalışmalarını başlatmış durumda. Bu yeni oyunun “çok oyunculu bir aksiyon oyunu” olacağı da ortaya çıktı. Bu konuda firma, “savaş sisteminin tasarımında çalışacak” bir başka kişiyi daha arıyor. Konu hakkında açıklama yayınlayan şirket açıklamada şunları söyledi:

“Oyuncuların büyük çaba harcadığı toplulukların oluştuğu türden oyunlar üzerinde mi çalışmak istiyorsunuz? Takım çalışmasına odaklanan ve harika anların yaşanması için farklı oyun mekaniklerini nasıl bir araya getireceğiniz konusunda düşünerek mi zaman harcıyorsunuz? Oyuncu hevesi, aksiyon hissi ve okunabilirlik üzerine kendinizi geliştirmek konusunda heyecanlı mısınız?”

Eğer bu sorulardan bazılarına evet yanıtını veriyorsanız belki de aradığınız okyanus ötesinde sizi bekliyordur. Görünüşe göre Bungie, hem öğrenmeye hevesli hem de yaratıcı kişilere kapılarını açmış durumda.

İş ilanındaki detaylar yeni Bungie oyununun erken geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor

Yayınlanan birden fazla iş ilanı firmanın yeni bir oyun üzerinde çalışacak birçok kişiyi aradığı yorumlarını doğurdu. Şu anda bunu söylemek için yeterli bilgi yok. Lakin firmadaki hareketlilik kesinlikle “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” sözünü hatırlatan cinsten. Bununla birlikte bu ifadeler tek bir yapım etrafında oluşması muhtemel sorulardan bir araya geliyor. Ancak oyun hakkında yorum yapmadan önce şu yorum doğru olacaktır. Muhtemelen oyunun tüm mekanikleri ve tasarımı çok gevşek bir tabanda. Muhtemelen firma şu sıra birçok fikri ve tasarımı değerlendiriyor.

Bununla birlikte firma transferler de gerçekleştiriyor. Resident Evil’ın yapımında yer alan önemli bir isim de firmaya katıldı. Buna göre Peter Fabiano yeni Üretim Departmanı Müdürü olarak Capcom’dan ayrılarak Bungie’de göreve başladı. Bakalım firmanın Destiny ikilemesinden sonraki hedefleri nasıl şekillenecek?

Diğer haberler:

>> Sierra Entertainment Oyun Dünyasına Dönüyor: Efsane İsimler İş Başında

>> En Fazla İndirilen 5 Mobil Oyun Belli Oldu: İşte Dünyanın En Popüler Oyunları