Türkiye Bitcoin Alsın Tavsiyeleri Giderek Artıyor: Forbes Yazısı Bomba Etkisi Yarattı

Türkiye Bitcoin alsın

Türkiye Bitcoin alsın tavsiyeleri her geçen gün artıyor. Özellikle son dönemlerde bu tavsiyenin daha fazla arttığını görüyoruz. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Türkiye’de bildiğiniz üzere uzun bir süredir döviz krizi yaşanıyor. Yaşanan döviz krizi nedeniyle dolar 14 TL seviyelerine kadar çıktı. Bu durum TL’nin sürekli olarak değer kaybetmesinin en büyük göstergeleri arasında yer alıyor. Hayatın her alanında büyük zorluklar yaratan TL ile ilgili bu düşüş bir türlü durmuyor.

Kripto para dünyasına baktığımızda Bitcoin sürekli olarak yükselişini devam ettiriyor. Elbette şu sıralar bir miktar gerileme var. Kripto para devi 68 bin dolar seviyesini görerek rekor kırmıştı. Şu anda bir miktar geriye çekilerek 42 bin dolar düzeyine kadar geriledi. Peki sürekli olarak düşen TL ve düzenli olarak artış gösteren Bitcoin yer değiştirirse ne olur?

Türkiye Bitcoin alsın diyenlerin sayısında artış var

Forbes platformunda yayınlanan bir yazı Bitcoin ile TL’nin yer değiştirmesi gerektiğini söylüyor. Elbette burada bahsi geçen TL varlıklarının tamamen Bitcoin ile değiştirilmesi değil. Forbes platformunda yer alan yazıda Türkiye’nin Bitcoin alarak TL rezervlerini azaltması gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye Bitcoin alsın

Yazıya genel olarak bakıldığında Türkiye’de kur krizi yaşandığı ve krize yönelik bazı değişimler yapılması gerektiği ifade ediliyor. Yaklaşık olarak 45 yıl önce bir ekonomist olan Friedrich Hayek tarafından yayınlanan merkezi olmayan paralar isimli kitap örnek gösterildi. Buna göre düşüş yaşayan para birimleri diğerleri ile değiştirilebilir.

Türkiye’nin tamamen Bitcoin’e geçmesi çözüm olacak mı?

Kripto para devi Bitcoin son derece hızlı bir şekilde değişim yaşıyor. Günlük yüzde 40 seviyesinde bile düşüşler görmek mümkün. Böyle bir durumda Türkiye Bitcoin alırsa ani düşüşler nedeniyle ekonomik kriz ortaya çıkabilir.

El Salvador aslına bakacak olursak burada güzel bir örnek. Fakat Türkiye gibi ekonomisi pek dengeli olmayan ülkeler zarar görebilir. Peki sizce Türkiye kendi para birimini Bitcoin yapmalı mı?

İlgili Haberler:

>> Kripto Paralarda Kazanmanın Püf Noktaları Açıklandı: Şansınızı Artırın

>> Kripto Para Madencileri Baskıya Uğramaya Devam Ediyor: Çin Rahat Durmuyor