Facebook Kullanıcı Bilgilerinin Çalınmasına Karşı Dava Açtı: Facebook Kendisine Karşı

Ekşi Sözlük Yeniden Erişime

Facebook kullanıcı bilgilerinin çalınması ile ilgili önemli bir dava süreci başlattı. Şu anki adı Meta olan şirket yaptığı açıklamalarda platformu taklit edip kullanıcı verilerini çalan kişilere dava açtığını söyledi. Hadi gelin ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook tartışma konusu olmaya devam ediyor. Şirket hatırlayacağınız üzere kullanıcı verilerini ele geçirmesi ile tartışma konusu olmuştu. Hatta bu verilerin reklam hizmeti alan kişilere satıldığı söylendi. Durum böyle olunca adeta kıyamet koptu.

Meta şirketine bağlı olarak geliştirilen WhatsApp uygulamasında da kişisel verilerin reklamlar için kullanılacağı söylendi. Böylece büyük bir tepkinin daha fitili ateşlenmiş oldu. Şirket şimdi ise dava dosyaları ile uğraşıyor. Gelen son detaylara göre Facebook kendi adına açılan taklit siteler üzerinden kullanıcıların bilgilerinin çalınması ile ilgili dava süreci başlattı.

Facebook kullanıcı bilgilerinin çalınmasını durduramıyor

Küresel çapta önemli bir marka olmayı başaran Facebook bugünlerde mahkeme süreci ile uğraşacak. Meta çatısı altında birleştirilen Facebook, Instagram ve WhatsApp bu mahkeme sürecinin önemli bir parçası olacak. Gelen son detaylara göre bu üç platformu taklit eden 39 bin civarında internet sitesi bulunuyor.

Facebook kullanıcı bilgilerinin

Bu internet siteleri sadece eğlence amaçlı kurulmadı. Tamamında dolandırıcılık faaliyetleri yürütülüyor. Kullanıcıların kendi bilgilerini ve şifresini girmeleri ile birlikte dolandırıcılar verileri ele geçirmiş oluyor. Böylece Facebook hesabı büyük bir güvenlik zafiyeti ile karşı karşıya kalıyor.

Facebook önlem almak istiyor

Özellikle kimlik avı ile mücadele etmek isteyen Facebook için işler hiç kolay olmayacak. Şirketin kimlik avı önleme çalışma grubu 2020 yılından beridir çok daha aktif çalışmaya gayet gösteriyor. Mesela en yüksek aylık toplam kimlik avı saldırı sayısı 260 bin 642 olarak tespit edildi. Bu son derece büyük bir rakam olarak bu grup tarafından tescillendi.

Önümüzdeki günlerde Facebook konuya çok daha fazla önem verecek. Şirket sahte hesaplarla mücadele etmeye devam ediyor.

İlgili Haberler:

>> Facebook Casusluk Yapan Hesapları Kapattı: Biri Bizi Gözetliyor

>> Twitter Alışveriş Özelliği Kullanıcılarla Buluşuyor: Yeni Facebook Doğuyor