iPhone 13 Pil Performansı İyi Mi? Apple, Video İle Yanıtladı

iphone 13 pil

Apple, iPhone 13 akıllı telefon ailesi için yeni bir reklam videosu yayınladı ve bu videoda odaklandığı konu, uzun pil ömrü oldu. Peki gerçekten de iPhone 13 ailesi uzun pil ömrü sunabiliyor mu?

Apple, iPhone 13 ailesi için yeni bir reklam videosu yayınladı ve reklamın temasını da “uzun ömürlü pil” olarak belirledi. Reklamdan yola çıkacak olursak, tüm gün kullansanız bile iPhone 13 akıllı telefonunuzun pili bitmiyor, deyim yerindeyse sizi yarı yolda bırakmıyor.

1 dakika 8 saniyelik tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca, videoda kullanılan şarkının da O.T. Genasis’e ait “I Look Good” olduğunu belirtelim. Pek de güzel bir şarkı değil açıkçası, Apple gibi bir firma niye böyle bir şarkı seçmiş ki?

Tekrar telefon serisi ve pil konusuna geri dönecek olursak, aslında Apple, uzun süredir iPhone telefon modellerinde güçlü bir pil sunamıyordu. Ekran detaylarından kamera özelliklerine, işlemci performansından yazılımsal detaylara kadar hep üst seviye unsurlar sunar, ama konu pil olunca “en zayıf halka” olarak ortada kalırdı. Son yıllarda hem yazılımsal hem de donanımsal tarafta yapılan geliştirmeler, iPhone ailesinin kullanılabilirliğini de artırmış oldu. Bu bağlamda iPhone 13 ailesinin de pil ömrü tarafında çok iddialı olduğu belirtiliyor.

Örneğin, konuyla ilgili PhoneArena sitesindeki bazı verileri sizlerle paylaşalım. iPhone 13 Pro Max, tam şarj edildikten sonra, 18 saat 52 dakika boyunca webte gezinmenize imkân sunuyor. Yani ekran açık, internet bağlantısı açık ve aktif bir şekilde kullanıyorsunuz. Bunu mesai saatleri olarak düşünürsek, neredeyse tek şarj ile ikinci güne erişmek bile mümkün görünüyor.

Bu arada, aynı senaryoyu iPhone 12 Pro Max’e uyguladığımızda, 14 saat ve 6 dakikalık bir kullanım süresi ortaya çıkıyor.

Ayrıca, iPhone 12 Pro Max’in 60Hz tazeleme değeri sunan ekranına karşın, iPhone 13 Pro Max’te ise 120Hz tazeleme değeri sunan ekran bulunuyor. Yani hem görüntüleme hem de güç kullanımı tarafında daha güçlü bir cihaz.

iphone 13 pil

iPhone 13, Türkiye’de kaç para?

iPhone 13 ailesinin Türkiye’deki başlangıç fiyatı 14.799 TL. Bu fiyat, iPhone 13 mini’ye ait.

Eğer 6.1 inç ekranlı iPhone 13 almak isterseniz, en az 16.299 TL ödemelisiniz.

iPhone 13 Pro’yu tercih ederseniz, en az 21.499 TL ödemelisiniz.

Eğer en üst seviye iPhone olan 13 Pro Max’i almak isterseniz, cebinizden en az 23.999 TL çıkmalı. Eh, o kadar para verdikten sonra bir zahmet pil ömrü de iyi olsun, değil mi?

İlgili Haberler:

>> Instagram’dan sonra TikTok da Paralı Üyelik Sistemini Duyurdu! İşte Detaylar