Bu Psikolojik Sendrom Hayatı Zindana Çevirebiliyor: Bilim İnsanları Açıkladı

Zeka seviyeniz yüksekse

Bu psikolojik sendrom hayatı son derece korkunç bir hale getirebiliyor. Tam bir tükenmişlik hali diyebiliriz.

Bilim insanları bazı psikolojik rahatsızlıklar konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle bazı psikolojik hastalıklar gerçekten de bireyleri korkunç durumlara sürükleyebiliyor. Apati olarak bilinen ve son zamanlarda iyice artışa geçen bu sendrom ilgisizlik ve kayıtsızlık yaratıyor. Sağlıklı bireyler bu sendroma yakalanabiliyor

Apati olarak bilinen bu rahatsızlık bireylerin tepkisiz kalmasına neden oluyor. Normal şartlarda sağlıklı bir birey olumlu veya olumsuz bir tepki verir. Fakat bu sendroma sahip olan kişiler yaşanan bütün olaylara karşı herhangi bir tepki vermiyor. Tükenmişlik sendromu, şizofreni ve diğer bazı psikolojik rahatsızlıklar bu sendromu tetikliyor.

Bu psikolojik sendrom iyice yaygınlaşıyor

Apati olarak bilinen sendrom bireylerde tamamen duygusuz bir durum yaratıyor. Kimi şairler bunu hiçbir şeye karşı heyecan duymama olarak tanımlıyor ve korkunç ifadeleri kullanılıyor. Duygusal çöküntü, hissizlik, tepkisizlik ve dünyaya karşı duyarsızlık bu sendroma sahip kişilerde yaygın olarak görülüyor.

Bu psikolojik sendrom

Bahsi geçen psikiyatrik durum antidepresan ilaçlar ile kolay kolay geçmiyor. Normal şartlarda antidepresan ilaçlar hastaların sakinleşmesini sağlıyor. Fakat bu sendrom nedeni ile problem yaşayanlar ilaç kullandığında yan etki olarak umursamaz ve kayıtsız hale gelebiliyor.

Kendisini ve çevresini tamamen yok zannediyor

Bu sendroma sahip olan kişiler tüm çevresinden soyutlanıyor. Hemen ardından kendisini yalnızlığa sürüklüyor ve yok olmayı hedefliyor. Böylece ciddi oranda kendi içine kapanık hale geliyor. Özellikle uyku eksikliği, zayıf bağışıklık sistemi, bazı enfeksiyonlar ve tiroid problemleri buna neden olabiliyor.

Apati sendromu ile ilgili kendinizden şüpheleniyorsanız mutlaka bir profesyonel destek almalısınız. Aksi halde çok daha ileri düzey psikolojik rahatsızlıklar ile karşılaşma ihtimaliniz var. Özellikle pandemi sonrasında bu tür psikolojik rahatsızlıkların çok daha fazla artış gösterdiğini görüyoruz. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarıyoruz.

İlgili Haberler:

>> TikTok İçerik Moderatörü Vahşeti Gözler Önüne Serdi: “Psikolojim Bozuldu”

>> Bu Psikolojik Rahatsızlık Tüm Hayatınızı Altüst Edebilir: Bilim İnsanları Uyardı