BİM Koronavirüs Aşısı Satacak İddiası Ortalığı Karıştırdı (Video)

Bim sanal para

Bugünlerde sosyal medyada dolaşan BİM koronavirüs aşısı satacak iddiaları ortalığı karıştırdı. Bunu destekleyen video bile yayınlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin koca geçtiğimiz günlerde aşıların 14 gün boyunca test edileceğini ve sonrasında aşılama sürecinin başlayacağını söyledi. Ayrıca bu aşıların güvenilir olduğunu ve büyük bir ihtimalle sorun çıkmayacağını ifade etmişti. Bunun üzerine Türkiye’de aşıların yapılacağı ve salgının duracağı ile ilgili bir kanı oluştu.

Buraya kadar her şey normal gibi görünürken sosyal medya üzerinden yayınlanan bir video ortalığı fena karıştırdı. BİM logosunun ve reklam müziğinin kullanıldığı bu videoda koronavirüs satışın yapılacağı söylendi. Hatta BİM reklam müziğinin aynısı taklit edildi.

BİM koronavirüs aşısı satacak iddiaları yalanladı

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden bir tanesi olarak bilinen BİM, konu ile ilgili son derece önemli açıklamalarda bulundu. Yayınlanan videonun tamamı sahte olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Fakat vatandaşların bir bölümü bu aşının gerçek olduğuna inandı.

BİM koronavirüs aşısı satacak

Salgın büyük bir hızla devam ederken çok büyük bir vaka sayısına ulaşıldı. Ayrıca ölen kişi sayısında da büyük bir artış olması insanları bu tür reklamların gerçek olduğuna inandırıyor. Sosyal medya üzerinden kimileri kendi evlerine yakın olan BİM mağazalarında kuyruk oluştuğunu bile söyledi. Kulağa çok tuhaf gelse bile gerçekten de insanlar reklama inanmaya başladı.

BİM koronavirüs aşısı satacak iddiası yayınlanan reklamdan alınan bazı fiyatlar oldukça ilginçti. Mesela Pfizer ve BioNTech ortaklığıyla üretilen aşının fiyatı 29,95 TL oldu. ABD menşeli Moderna’nın aşısına 39,90 TL fiyat biçildi. CoronaVac isimli aşı ise 14,90 TL olarak satışa sunuldu. Daha doğrusu reklamda öyle yansıtıldı.

Aşı ile ilgili yetkili kişiler henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat BİM bu konuyla ilgili bir açıklamaya yer verdi. BİM koronavirüs aşısı satacak iddiaları şirket tarafından tamamen yalanlandı. Böyle birşeyin doğru olmadığı ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Hemen aşağıya sizlere bu iddianın çıkış noktası olan reklamı ekledik. İzledikten sonra düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Yeni Bir Salgın Uyarısı Yapıldı: Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı

>> 2021 İlk Koronavirüs Tablosu Umut Yarattı: İşte Vaka Sayısı