Geleceğin Ağ Güvenliği Teknolojisi FortiDDoS ve FortiSandbox

Yenilikçi ve yüksek performanslı ağ güvenliğinde öncü firmalardan biri olan Fortinet, İstanbul’da gerçekleştirdiği 361° Security Forum’da geleceğin BT ve ağ güvenliği teknolojilerini duyurdu.  

2015’in ağ güvenliği trendlerini İstanbul’da düzenlediği 361° Security Forum’da duyuran Fortinet, bulut, büyük veri, mobil ve yazılım tanımlı sistemler ile şekillenen BT ortamında geleceğin teknolojisi olarak FortiDDoS ve FortiSandBox’in üzerinde durdu. Bu yeni teknolojiler, Fortinet ailesinin atar damarı olan FortiGuard servisinin bilgi birikimini, müşterilerin kendi lokasyonlarında tecrübe etmelerine olanak sağlıyor. Geleceğin güvenlik çözümleri, günümüzde kritik seviyelere gelmiş olan uygulama ve DDoS saldırılarına karşı da aktif bir koruma ortamı oluşturuyor.

2020’de birbirine bağlı 26 milyar cihaz

Fortinet’in müşteriyle buluştuğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy, konuşmasında 2015’in ve geleceğin teknolojilerine ışık tuttu. Sosyal medya başta olmak üzere, farklı kaynak ve kanallardan gelen ve her geçen gün karmaşıklaşan tehditlere karşı daha fazla işlevsellik, şeffaflık ve komple güvenlik sunan, gerçek zamanlı ve yenilikçi sistemlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

fortinet_derya_aksoy

“Kablosuz sistemler artık birincil ağ erişim kontrol mekanizmalarından biri haline geldi. Ac Wave 1 ile bugünkü seviyeye gelen kablosuz teknolojiler, 2015’te Wave 2 dalgasıyla tüm sektörleri etkileyecek. Herşeyin İnterneti (IoT) üzerine araştırmalarını sürdüren Gartner’a göre ise, 2020’de birbirine bağlı 26 milyar cihaz olacak. Bugün IoT’tan bağımsız bir şekilde düşünülen Endüstriyel Kontrol Sistemleri (ICS) de, çok yakında sanal tehditlere karşı IoT ile aynı önlemlere gereksinim duymaya başlayacak.”

Mobilde HTML5 ile daha zengin uygulamalar

Bilgisayar pazarının aksine mobil cihaz piyasasının Microsoft ile sınırlı kalmayacağını belirten Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya çapında en azından iki ya da üç platform daha olacak ve mobil telefon çeşitliliği, aynı zamanda daha zengin uygulamalar anlamına gelecek. Çünkü gittikçe esnek hale gelen altyapılar, JavaScript performansıyla geliştirilecek ve HTML5’i en yaygın kurumsal uygulama geliştirme ortamlarından biri haline getirecek. Biz de Bütünleşik Tehdit Yönetimi Sistemleri’nde (UTM) lider ve Türkiye’de neredeyse tüm operatörlerde, bankacılık sektöründe hem konsolidasyon hem güvenlik tarafında öncü bir firma olarak, veri merkezleri, üniversiteler ve kamu tarafında aktif olmaya devam edeceğiz. Artan veri trafiği güvenliği daha da önemli hale getirirken, müşterilerimizin kesintisiz olarak hizmet alımını sağlamak için biz de Fortinet’in sunduğu Ürün İadesi İzni (RMA) servisini daha da genişleteceğiz. Ürün arızalandığında, gerekli ürünün temini için hazırladığımız havuz sistemi sayesinde piyasadaki diğer şirketler gibi ürünün yurt dışından gönderimini organize etmek için günler harcamak yerine, ürünün Türkiye’deki tesisimizden çok daha hızlı ve kolay bir şekilde teslim edilmesini sağlamaya devam edeceğiz.”

fortinet_joe_sarno-1

Dünyada bir ilk: FortiGate-3810D

Dünyanın ilk 100GbE arayüze ve 300+Gbps’ye sahip Veri Merkezi Güvenlik Duvarı’nı da müşterilerinin beğenisine sunan Fortinet, verimliliği, bağlantı hızını ve performansı artıran yeni nesil güvenlik duvarının 2015’e damgasını vuracak teknolojilerden biri olduğunun altını çizdi. Yeni mimarisiyle performansta çıtayı yükselten ve geleceğin veri merkezlerine yön verecek olan FortiGate-3810D, özel ve genel bulut altyapıları, Internet, yazılım tanımlı ağlar (SDN), sanallaştırma ve mobil platformlar üzerinden çalışmalarını yürüten işletme ve kurumların büyük çaplı veri merkezlerine hitap ediyor.

Sanal FortiSandbox: Yüzde 99 başarı

NSS Laboratuvarları’ndaki testlerde güvenlik ihlallerini yüzde 99 oranında tespit eden FortiSandbox’ın sanal sürümü de etkinlikte tanıtılan yenilikçi ürünlerden biri oldu. Israrcı tehditlere karşı bulutta da kullanılabilen yeni Sanal FortiSandbox, e-posta vektör saldırılarına karşı kullanıcı bilgilerini ve içeriklerini üstün koruma altına alıyor.

Veri Merkezlerinde Dış Kaynak Kullanımının Önemi Artıyor