Google Translate Çeviri Kullananlara Müjde! Artık Daha Kolay!

Google Translate, her geçen gün popülaritesini artıran bir çeviri uygulaması. Özellikle yazılı çevirilerde tercih edilen program, aynı zamanda sesli çeviri ve görsel çeviri de yapabiliyor. Dil seçeneklerine baktığımızda da geçmişten günümüze en popüler dillerden geleneksel dil seçeneklerine kadar geniş bir yelpaze var. En güzeli de bu servislerin ücretsiz olarak sunuluyor olması.

Google Translate, ya da Türkçesiyle Google Çeviri servisi, yeni gelen güncellemesi sayesinde kullanıcılarına daha kullanışlı deneyimler sunabilecek. Örneğin, artık bu servisi kullandığınız cihazlar, sizin çeviri geçmişinizi kaydederek bulut üzerinde depolayacak ve sonrasında aynı kelimeleri ve benzer cümleleri kullanırsanız, burada size hatırlatmalarda bulunacak. Bu, bir bakıma daha iyi öğrenme açısından da önemli. Favori kelimeler ve çevirilerinizi ayrıca kaydedebilecek ve kayıtlı tüm cihazlarınızdan istediğiniz gibi erişebileceksiniz.

Tabii şunu belirtmekte fayda var. Tüm cihazlarınızda çeviri geçmişinizi takip etmek ve gerektiğinde favorilerinize erişebilmek için Google hesabınızla login olmanız, yani giriş yapmanız gerekiyor. Eğer giriş yapmadan kullanırsanız, haliyle bulut depolama üzerinde bir geçmiş kaydı da olmayacaktır.

Öte yandan, “Benim çeviri geçmişiyle işim yok” diyorsanız, login olmadan Google Translate kullanabilirsiniz. Yine de, mevcut cihazınızda yerel olarak bazı veriler depolanabilir. Bunlardan da kurtulmak isterseniz, ayarlardan geçmiş sekmesine giderek belirli bir tarih aralığını belirleyebilir ya da “Tüm geçmişi sil” seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Google Translate Çeviri Kullananlara Müjde! Artık Daha Kolay!

“Ama bende Google Translate geçmişi özelliği çalışmıyor” diyorsanız…

Normalde bu özellik, varsayılan olarak, yani otomatik olarak aktif sunuluyor. Bir sebeple bu özelliği kapatmış ve sonrasında unutmuş olabilirsiniz. Bunun için de web üzerindeki sayfadan ya da uygulamadan ayarlar kısmına gitmenizde yarar var. Buradan “Veri ve Gizlilik” başlığını bulmalısınız. Sonrasında “Geçmiş Ayarları” başlığını açın. Burada, aktivitelerin kayıt edilip edilmediğine dair seçeneğin açık olup olmadığını görebilir ve seçiminizi düzenleyebilirsiniz.

Google Translate ile kitap çevirisi yapılır mı?

Evet, farkındayız, garip bir soru oldu bu… Google Translate ya da Google Çeviri, aslında gündelik yaşantıda, önemli ölçüde tercüme detayları gerektirmeyen, daha basit ve hızlı çeviriler için tercih edilen bir servis. Karşınıza yabancı bir haber çıkabilir ve onu basit haliyle Türkçeleştirmek isteyebilirsiniz ya da bir yurt dışı gezisinde gördüğünüz bir afişi Türkçeleştirerek ne olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz. Peki ya bir yayın şirketinde, yabancı bir kitabı Türkçe tercüme için Google Translate ‘e başvurur musunuz?

İlginç olsa da bu soruyu soruyoruz, zira Google Translate kullanarak kitap Türkçeleştiren bir yazarın olduğu ortaya çıktı. Üstelik bu, bizzat çeviriyi yaptığını belirten kişi tarafından, Twitter hesabından paylaşıldı. Hal böyleyken, “bilgi doğruluğu” şüpheli bir kitabı kim alır da oradaki bilgilerin güvenli olduğunu düşünür, orası da ayrı bir durum. Konuyu merak ediyorsanız, çok daha fazla detayı Google arama motorunda birkaç saniyelik arama işlemiyle bulabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Sosyal Medya Paylaşımlarınız Başınızı Ağrıtabilir: Tehlike Üst Seviyede