Eski Google Mühendisi, İnsanların Yakında Ölümsüzlüğe Ulaşacağını İddia Ediyor! Peki nasıl?

Eski Google mühendisi ve ünlü fütürist Ray Kurzweil oldukça ilginç bir şey öngörüyor: İnsanlar 2030’a kadar nanorobotların yardımıyla ölümsüzlüğe ulaşacak.

Şimdi 75 yaşında olan Kurzweil, 1999’da Ulusal Teknoloji Madalyası’nı aldı ve 2022’de Ulusal Mucitler Onur Listesi’ne alındı. Geçtiğimiz on yıllarda, bir bilgisayarın 2000 yılına kadar satrançta insanları yeneceği tahmini de dahil olmak üzere bazı doğru tahminlerde bulundu.

olumsuz
Ray Kurzweil

İnsanların 2030’a kadar ölümsüzlüğe ulaşacağı öngörüsünden ilk olarak Kurzweil’in genetik, robotik ve nanoteknolojideki mevcut ilerlemelerin ve genişlemenin nanorobotların yakın gelecekte damarlarımızda dolaşmasına izin verebileceğini açıkladığı 2005 tarihli ‘The Singularity Is Near’ adlı kitabında bahsedilmişti.

Ona göre, on yıldan kısa bir süre içinde insanlar, vücudumuzu hücresel düzeyde onarmak için gönderilen mikroskobik robotlarla yaşlanmayı ve hastalıkları geri döndürecek teknolojiler de yaratacak. Kurzweil’in geçtiğimiz yıllar içerisinde yaptığı bu yorumlar kısa süre önce teknoloji vlogger’ı Adagio’nun çevrimiçi YouTube dizisinde yeniden gün yüzüne çıktı.

İnsanların Yakında Ölümsüzlüğe Ulaşacağı İddia Ediliyor

Kurzweil ayrıca nano teknolojinin zayıf ve enerjik kalarak istediğimiz her şeyi yememizi sağlayacağını iddia ediyor. İnsanların kendi yarattıkları yapay zeka ile birleşerek etkili zekalarını milyarlarca katlayacağı “Tekillik” için 2045 tarihini vermiş durumda.

Ayrıca Kurzweil, önceden bir yapay zekanın geçerli bir Alan Turing testini geçeceğini ve 2029 yılına kadar insan zekası seviyelerine ulaşacağını tahmin etmişti. Bu tahminler bazılarına abartılı görünse de, önceki iddialarının birçoğu gerçek oldu; ve ayrıca 2009 yılına kadar insanların öncelikle çeşitli boyut ve şekillerde taşınabilir bilgisayarları kullanacağını tahmin etti.

Ölümsüzlük, konseptinde bilim kurgu gibi görünse de, teknolojinin hızla gelişmesi Kurzweil’in öngörüsünün tamamen imkansız olmadığını gösteriyor; Genetiğin, robotik ve nanoteknolojinin sürekli gelişmesiyle, bir gün nanorobotların yardımıyla sonsuz yaşama ulaşmamız mümkün olabilir. Ancak, bu tür bir teknolojinin kullanılmasıyla ele alınması gereken etik ve ahlaki sonuçları unutmamalıyız.

İlgili Haberler

>> Yaşamı Kolaylaştıran Akıllı Ev Teknolojileri Görücüye Çıkıyor!