Intel, Yeni Xeon Ölçeklenebilir İşlemcilerle Veri Merkezi Sürdürülebilirliğinde İlerleme Kaydediyor

Intel’in 4. Nesil Xeon Scalable işlemcileri sürdürülebilirliği artırıp ve toplam sahip olma maliyetini optimize ediyor.

4. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler; müşterilerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için gücü ve performansı optimize etmek ve CPU kaynaklarını optimum şekilde kullanmak için bir dizi özellik sunan, Intel’in en sürdürülebilir veri merkezi işlemcileridir.

Gerçek dünyadaki müşteri sorunlarını çözmek için iş yükü öncelikli bir yaklaşım benimseyen Intel, yapay zekâ, yüksek performanslı bilişim, ağ ve depolama dahil olmak üzere en yüksek değere ve en yüksek hacme sahip iş yüklerinin yanı sıra buluttan uca kadar çeşitli dağıtımlar için inovasyon ve liderlik sunuyor.

Intel, Xeon’da yerleşik olarak bulunan ilk yapay zekâ hızlandırıcılarını piyasaya sürdüğü 2017 yılından bu yana, donanımlarına aşamalı olarak yeni özellikler ekliyor ve donanımı çevreleyen yazılım ekosistemini geliştiriyor.

Dördüncü Nesil’e kattığımız her şeyin temelinde, müşteri girdileri var

Intel’in 4. Nesil Xeon için stratejisi, bu yaklaşımı bir üst seviyeye taşımak. Çekirdek sayısını artırmanın yanı sıra, aşağıdakileri sunan yerleşik hızlandırıcılar ve optimize edilmiş yazılımlar sunuyor:

  1. Nesil Intel Xeon, piyasadaki tüm CPU’lar arasında en fazla yerleşik hızlandırıcıya sahip.

Yerleşik hızlandırıcılar; yapay zekâ, analitik, ağ, depolama ve yüksek performanslı bilişimin en büyük ve en hızlı büyüyen iş yüklerinde olağanüstü performans kazanımları ve yüksek verimlilik kazanımları sağlıyor.

Toplam Sahip Olma Maliyeti

Dünyadaki tüm CPU’lardan daha fazla yerleşik hızlandırıcıya sahip olan 4. Nesil Intel Xeon, gerçek dünyadaki iş yüklerinde DOĞRU performansı, DOĞRU güçte ve DOĞRU toplam sahip olma maliyetiyle sunuyor.

Watt Başına Daha Yüksek Performans: Yerleşik hızlandırıcılarla performans/watt değerinde ortalama 2,9 kat iyileşme. Daha Düşük Elektrik Faturaları: Optimize Güç Modu ile CPU başına 70W’a kadar güç tasarrufu

Daha Düşük Toplam Sahip Olma Maliyeti, Daha Fazla Sürdürülebilirlik: %55 daha düşük toplam sahip olma maliyeti ve 500 bin kg’dan fazla CO2 emisyonu azaltımı.

Fujitsu; doğal dil işleme, öneri sistemleri ve görüntü tanıma gibi iş yükleri için derin öğrenme eğitimi ve çıkarım performansını artırmak amacıyla Advanced Matrix Extensions ve kripto hızlandırma gibi yerleşik hızlandırma yeteneklerinden ve yazılımlarından yararlanıyor.

Nesilden nesile, gerçek zamanlı yapay zekâ çıkarım iş yükleri için gerçek bir işlev iyileştirmesi olarak %55 daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunuyor.

Etkileyici performans rakamları ve toplam sahip olma maliyeti avantajlarıyla Xeon’un neden çıkarımda endüstrinin temeli olduğunu görüyorsunuz… ve AMX ile Xeon aynı zamanda eğitim için de mükemmel bir seçenek.İntel Xeon işlemci

Gelmiş geçmiş en sürdürülebilir veri merkezi işlemcisi

4. Nesil Intel Xeon; kullanıcıların artan sürdürülebilirlik hedeflerinin yanı sıra, Intel Net Sıfır hedeflerine ulaşmasında olanak tanımak için şimdiye kadarki en sürdürülebilir veri merkezi işlemcisi olarak tasarlandı ve üretildi.

4. Nesil Intel Xeon, müşterilere güç ve performansı yönetmek ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak üzere CPU kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için bir dizi özellik sunuyor.

4. Nesil Intel Xeon CPU’ların performansı, modern bir GPU’ya eşdeğer. İşi yapan ise birden fazla CPU ve GPU’ya sahip bir sistemin duvarındaki güç çekişi. Kullanıcılar, işletme maliyetlerinde açısından sunduğu avantajı işte burada görmeye başlıyor.

Buna ilave olarak ve bir örnek olarak, gerçek şu ki yapay zekânın arttığı ve bilişim döngülerinin ve çıkarımların miktarının büyüdüğü durumlarda, kullanıcıların ek yüksüz hızlandırma (başka bir deyişle ayrı GPU’lar ya da ASIC’ler) için yatırım yapmaları gerekmez, çünkü CPU’larında zaten yüksek performanslı bir çıkarım motoru vardır. Bu da raf seviyesinde bir başka önemli güç tasarrufu sağlandığı anlamına gelir.

4. Nesil Intel Xeon, yapay zekâ gibi iş yükleri için watt başına performans kazanımı sağlayan en yerleşik hızlandırıcıları sunar.

o   Hızlandırıcılar, 3. Nesil Xeon’a kıyasla ortalama 2,9 kat performans/watt artış sağlar.

o   Ayrıca yeni Optimize Güç Modu, göz ardı edilebilir performans etkisiyle seçilen iş yükleri için %20’ye kadar daha düşük güç tüketimi sağlar. Bu, %5’ten düşüktür (genellikle 1pp ya da 2pp).

4. Nesil Intel Xeon işlemciler yerleşik gelişmiş telemetri bulunur. Elektrik tüketiminin ve karbon emisyonlarının izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlarlar.

Buna ilave olarak, Intel artık belirli sıvılarla kullanılan Intel Xeon SKU’ları için daldırmalı soğutma garantisi seçeneği de sunuyor.

    • Bu, kullanıcıların güç tüketim etkinliğini azaltmak için daldırmalı soğutmayı benimsemelerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmalarına yardımcı oluyor.

%90 ya da daha fazla yenilenebilir elektrikle üretim nedeniyle Kapsam 3 sera gazı emisyonu avantajları (Intel’in mülkiyetinde ya da kontrolünde olmamakla birlikte, Intel’in değer zincirinde dolaylı olarak etkilediği varlıklardan kaynaklanan faaliyetlerin sonucu)

Son olarak, 4. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, 2021 yılında 2,8 milyar galondan fazla suyu geri dönüştüren son teknoloji su ıslah tesislerine sahip tesislerde üretiliyor.

İlgili Haberler

>> Yeni Nesil Intel İşlemcilerle İlgili İlk Detaylar Ortaya Çıktı