Microsoft Steam Oyun Mağazasını Windows Store’a Davet Etti

yeni Windows 365 fiyatı

Microsoft yeni Windows Store’a beklenmedik biçimde Steam oyun mağazasını da davet etti. Özetle Microsoft, yeni mağazasını çok daha açık bir hale getirmekte kararlılığını gösterdi.

Microsoft şaşırtıcı biçimde yeni mağazasında beklenmedik değişiklikler yapacağını açıkladı. Üstelik bununla birlikte Windows’un en büyük oyun mağazası olan Steam’e açık bir davet gönderdi. Buna göre gelecekte Steam oyunlarını Windows Store içinde listelendiğini göreceğiz. Bu tıpkı Amazon uygulama mağazası ve dolayısıyla Android uygulamalarının mağazaya gelmesi olacak. Üstelik Microsoft üçüncü parti ödeme sistemleri kullandığı taktirde geliştiricilerden hiçbir ücret talep etmeyeceğini söyledi. Son olarak Microsoft, Steam ve Epic Games Store gibi önemli mağazaları da Windows uygulama mağazasına davet ediyor. Windows ve cihaz şefi Panos Panay bu konuda şunları söyledi:

“Windows zaten birçok yönden bu mağazalara ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte onları Microsoft Store aracılığıyla barındırabileceksek bunu tabii ki isteriz. Elbette onlar mağazamıza gelmek isterse çok hoş karşılarız. Aslında bu konuda cesaretliyiz ve bu sebeple politikalarımızı geliştiriyoruz.”

Steam yıllardır Windows’un en önemli oyun ve uygulama mağazaları arasında yer aldı. Bu yüzden Microsoft’un bu gücü daha fazla yanında istemesi oldukça normal. Üstelik Steam’in olumlu algısı Windows 10 döneminde imajı yerle bir olan işletim sistemi mağazası için kıymetli. Panay, “Mağazaya gittiğin, uygulamayı aradığın, istediğin uygulamayı aldığın bu deneyimi istiyorum.” diyor.

Microsoft “açık mağaza” idealini Steam ile birlikte gerçekleştirme arzusunda

Yazılım devinin bu daveti çok güzel dursa da tabii ki diğer firmalar buna temkinli yaklaşacaklar. Microsoft açık mağazası sadece alternatif ödeme yöntemleri ile komisyon almama vaadinde bulunuyor. Ne var ki bu teklif aslında oyunları kapsamıyor. Microsoft, mağazasında yer alan oyunlardan alacağı komisyonu daha önce yüze 30’dan 12’ye düşürdü. Ancak, bu politikanın farklı uygulama mağazalarına nasıl uygulanacağı ise muamma durumunda.

Tahminler Steam’in söz konusu işbirliğini kabul etmesi durumunda Amazon Appstore ile benzer bir muamele göreceği şeklinde. Bu da Amazon Appstore’un Windows mağazası içinde ayrı bir başlık şeklinde yer alacağını gösterir. Buradaki bağlantılardan da yine Amazon sistemine bağlanılıyor. Yani sonuçta eğer Steam, Windows ile bu ortaklığı kabul ederse oyunlar direkt olarak Microsoft mağazasında barınmayacak. Sonuç olarak Microsoft, aslında kendi uygulama mağazasının bir portal görevi görerek Windows’taki her uygulamaya güvenilir bir kapı olmasını istiyor.

Diğer haberler:

>> Yazlık evler için mobil internet WiFi çözümü

>> Epic Games 153 TL’lik Oyun Dağıtıyor: Tıkla İndir (Video)