Öldüren VR: Oyunda Ölürseniz, Gerçek Hayatta da Ölürsünüz!

Palmer Luckey, Oculus firmasının kurucusu. Hani VR, ya da daha basit tabirle sanal gerçeklik gözlükleri diyoruz ya, işte bu teknolojilerde Luckey’in katkısı büyük. Bu cihazlar yardımıyla, kendimizi bir anda oynadığımız oyunun ya da izlediğimiz videonun içindeymiş gibi hissedebiliyoruz. Bu, tabii ki görsellikle ilgili bir durum. Peki ya birkaç adım daha ileri gidilse ve işin içine “hissetme, zarar görme” gibi faktörler de dahil edilse nasıl olur dersiniz? Öldüren VR diyebileceğimiz yeni sistem, tehlikeli görünüyor.

Palmer Luckey, “Öldüren VR” da diyebileceğimiz yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor. Bu gözlüğü dikkat çekici kılan ise, üzerinde sensörlerle destekli bir patlayıcı sisteme sahip olması. Basitçe açıklamak gerekirse; eğer oyunda ölürseniz, gözlükteki patlayıcılar devreye girecek ve adeta kafanızı patlatarak ölümünüze sebep olacak. Peki böyle bir şeye gerçekten gerek var mı ve böyle bir cihazı kim niye kullanır ki? Sorular sorulabilir ve cevaplar alınabilir, ama görünüşe göre Luckey, dijital deneyimleri biraz daha gerçekçi hale getirmek istiyor.

Öldüren VR: Oyunda Ölürseniz, Gerçek Hayatta da Ölürsünüz!

30 yaşındaki girişimci, yeni projesiyle ilgili blogunda bazı bilgiler paylaştı. Özetle size aktarmamız gerekirse…

Genellikle farklı projeler için kullanılan 3 tane patlayıcı şarj modülü bu cihazda kullanılıyor. Oyunlardaki etkileşimleri algılayabiliyor ve bu, oyun deneyimlerinizi daha tehlikeli ve gerçekçi bir konuma getiriyor. Böylece gerçek yaşantının dijital yaşantıyla bağlantılı hale getirilmesi mümkün oluyor.

Öldüren VR: Bu fikrin ortaya çıkmasında Sword Art Online’ın katkısı büyük

Luckey’ın böyle bir çalışmaya yönelmesindeki en büyük esin kaynağı ise, Japon Sword Art Online serisi. Bu seride sanal gerçeklik ve MMORPG odaklı hareket ediliyor. Serideki karakterler, kafalarına NerveGear adı verilen headset’i takıyor ve böylece sanal dünyaya gerçekçi bir geçiş sağlıyor. Ve en nihayetinde, oyunda ölenler gerçek hayatta da ölüyor.

Girişimci, şu an üzerinde çalıştığı öldüren VR sisteminin hazır olmadığını ifade ediyor. Yapılması gereken pek çok iyileştirmenin olduğunu ve bunun da zaman alacağını ekliyor. Eğer düşüncelerinde ciddiyse, önümüzdeki birkaç sene içinde gerçek bir NerveGear headset ile karşılaşabiliriz. Ama sorumuz yine aynı, böyle bir şeyi kim niye kullansın ki? Yoksa gerçek hayatta Squid Game gibi milyon dolar ödüllü, ama ölümcül yarışmalar mı planlanıyor?

Bu arada, size 2006 çıkışlı Stay Alive filmini tavsiye edebiliriz. Evet, filmin konusu basit: Oyunda ölürseniz, gerçek hayatta da ölürsünüz.

İlgili Haberler

>> Realme 10 5G Özellikleri Göründü!