Türkiye İş Bankası Finansal Araçlarının Optimizasyonunu Oracle Çözümleriyle Karşılıyor

Türkiye İş Bankası A.Ş. 1,300’den fazla şubede 24,100 çalışanla hizmet vermektedir. “Oracle Financial Services Analytical Applications” ile İş Bankası artık gelir-gider tablosunu ve maliyet merkezlerini ilişkilendirebiliyor ve ürünlerin, şubelerin, kanalların ve müşterilerin toplam karlılığa katkılarını analiz edebiliyor. Sistem saatler içinde çok boyutlu analizler çıkarabiliyor ve banka Türk finans sektöründeki önde gelen pozisyonunu korumak için bu veriyi ürün karışımı, fiyatlandırma ve kaynak değerlendirme stratejilerini oluşturmakta kullanabiliyor.

Oracle Financial Services Analytical Applications” paketinin bir parçası olan “Oracle Financial Services Funds Transfer Pricing” modülü, “Oracle Financial ServicesProfitability Management” ile ortak bir veri modeli üzerinde çalışarak, müşteri hesabı düzeyinde daha doğru net faiz marjı hesaplanmasını sağlıyor. Bu entegrasyon, İş Bankası’nın ürün, müşteri, müşteri temsilcisi ve şube düzeyinde karlılığı analiz etmesine yardımcı olarak çoklu araç kullanımından kaynaklanan veri uyuşmazlığının önüne geçiyor. 

oracle
 
Proje dahilinde:

  • Günde 40 milyondan fazla kaydın ve yüzlerce karlılık hesabının, temel bankacılık sistemini ya da müşteri deneyimini olumsuz etkilemeden gece saatlerinde 7 saatlik bir süreçte topluca işlenmesi sağlandı.
  • Başta krediler ve mevduat olmak üzere tüm finansal ürünler için “Oracle Financial Services Funds Transfer Pricing” ile doğru net faiz marjı hesaplarını yaparak müşteriler ile iletişime geçen çalışanların hem banka hem de müşteri için daha karlı olan ürünleri öne çıkarabilmesi sağlandı.
  • Finans iş ekibinin, “Oracle Financial Services Profitability Management” uygulamasında hiçbir BT gereksinimi duymadan iş kuralları belirlemeleri ve maliyet merkezlerini yerleştirebilmeleri sağlandı, böylece yüzlerce saatlik kodlama ve geliştirme çalışmalarından tasarruf edildi.
  • Oracle Business Intelligence Enterprise Edition” kullanıma koyularak elle raporlama, veri madenciliği ve çoklu sistemlerden alınan analitik sonuçların elle değerlendirilmesi gibi süreçlerin ortadan kaldırılması sağlandı.
  • Kullanıcıların “Oracle Business Intelligence”ın rol tabanlı kontrol arayüzlerine ve özetten detaya giden raporlara ulaşabilmesi sağlanarak daha iyi satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri kararları için desteklenmeleri sağlandı.
  • Vadesiz hesaplar, tüketici kredileri, kredili mevduat hesapları, mevduatlar, yatırımlar ve diğer finansal araçların net faiz marjlarına bütünsel bir bakış sağlayarak operasyonel verimlilik desteklendi.
  • Farklı bankacılık ürünleri ve iş birimlerinin performanslarını ve genel banka karına katkıları değerlendirilerek iş büyümesi desteklendi ve daha iyi pazarlama ve fiyatlandırma kararları alınması sağlandı.
  • Oracle Financial Services Consulting”in yardımıyla işletmeye müşteri, ürün, şube ve iş birimi gibi açılardan çok boyutlu analiz imkanı sağlayabilecek, esnek bir analitik çözüm geliştirildi.
  •  “Oracle Financial Services Analytical Applications Infrastructure” Fon Transfer Fiyatlaması ve karlılık yönetimi araçları için bir temel olarak kullanılmaya başlanarak İş Bankası’nın karlı olmayan ürün ve hizmetlerini belirleyecek süreçleri optimize etmesi sağlandı.
  • Verilerin tek bir güvenilir veri kaynağında toplanması yoluyla standart fonksiyonelliğe sahip raporlama gereksinimlerinin tümü karşılandı.

KURUMLARA ÇAĞ ATLATACAK BASKI ÇÖZÜMLERİ