Xiaomi Air Charge Teknolojisi Birkaç Metreden Çalışabiliyor

Xiaomi Air Charge nasıl çalışıyor?

Xiaomi yeni “Mi Air Charge” tekonolojisini tanıttı. Bu sayede cihazların birkaç metreden şarj olabilmesi amaçlanıyor. Üstelik bu teknoloji birden fazla cihazı birlikte şarj edebiliyor. 

Çinli teknoloji üreticisi “birkaç metrelik bir yarıçap içinde” cihazları uzaktan şarj edebildiğini iddia ettiği bir kablosuz şarj teknolojisi geliştirdi. İlk olarak, birden fazla cihazı aynı anda 5W gücüyle şarj edebilen bir teknoloji. Ayrıca, fiziksel engeller bu cihazın etkinliğini düşürmüyor.

Xiaomi açıklamasına göre teknoloji sadece telefonları değil, hatta akıllı saatler ve bileklikleri de şarj edebiliyor. Bunun yanında, teknolojinin bir başka amacı da “oturma odalarını tamamen kablosuz yapma” olduğunu söylediler. Böylece, hoparlörler, lambalar, akıllı ev cihazlarının tamamı aynı kablosuz merkezden idare ediliyor olacak. Firmadan bir yetkili, bu teknolojinin bu yıl satışa çıkmayacağını ve zamanlamanın henüz belirsiz olduğunu söyledi.

Xiaomi Air Charge nasıl çalışıyor?

Çinli teknoloji devi teknolojisini şu sözlerle açıkladı:

“Xiaomi uzaktan şarjın temel teknolojisi alan konumlandırma ve enerji iletiminde yatıyor. Xiaomi’nin kendi kaynaklarıyla geliştirdiği yalıtımlı şarj yığınında akıllı telefonun konumunu tespit edip enerjiyi yönlendirebilen beş fazlı bir anten sistemi ile çalışıyor. 144 antenli faz kontrol dizisi ise milimetre genişliğindeki dalgaları doğrudan ışın oluşturma yöntemiyle telefona iletir.

Telefon tarafında ise Xiaomi dahili bir ‘işaret anteni’ ve ‘alıcı anten dizisi’ şeklinde bir anten bütünü geliştirdi. İşaret anteni, düşük güç tüketimiyle cihazın konumunu şarj cihazına yayınlar. 14 antenli alıcı dizisi ise bilim kurguvari şarj deneyimini gerçeğe dönüştümek için şarj cihazından yayılan dalga sinyalini redresör devresi aracılığıyla elektriğe dönüştürüyor.” 

Bu gerçekten uzun zamandır hayal edilen bir şeyin gerçeğe dönüşmesi gibi. Özellikle kapalı alanlarda şarjımızın her zaman dolacağı bir sürecin de başlangıcı. Hatta hayalleri büyütmek gerekirse gelecekteki “bataryasız” cihazların da habercisi. Yıllar öncesinde de anılan “gerçek kablosuz şarj” teknolojisi bu sefer daha ciddi bir şekilde konuşuluyor. Firma ayrıca geleneksel kablosuz şarj teknolojisinde 80W sınırını zorluyor. Böylece, İlk etapta telefonlarımızın şarj girişlerinin gün geçtikçe ortadan kalktığını görebiliriz. 80W kablosuz şarj, 4.000 mAh bir pilin 19 dakikada %100 şarj olması için yeterli. Telefon, aksesuar ve otomobil markalarının hepsinin birden elektrik ve şarj teknolojilerine bu kadar odaklanmış olması yıllardır teknolojinin önündeki en büyük sorun olan “şarj” sıkıntısına çare olmak için ciddi adımlarını sürdürecek olduğu artık kesin.

Diğer haberler:

>> Tim Cook, Facebook iş modelini kınıyor

>> Realme Watch S yorumları ve inceleme