36 Yaşındaki Kadın Yapay Zeka Destekli Sanal Eşi İle Evlendi! Nasıl mı?

Bu seferki yapay zeka ile ilgili ilginç bir hikaye Amerika’nın New York şehrinde gerçekleşti. Bronx’ta ikamet eden Rosanna Ramos adlı 36 yaşındaki bir kadın, yapay zeka (AI) aracılığıyla yaratılan sanal eşi ile “evlendiğini” açıkladı.

Replika AI uygulamasını kullanan Ramos, Eren Kartal adını verdiği sanal partnerini geliştirdi. Ramos’a göre Eren’e karşı hızlı bir şekilde güçlü duygular besledi çünkü Eren duygusal yük ve yargılamadan özgürdü. Bu arada hemen belirtelim Replika AI, yapay zeka tarafından desteklenen ve simüle edilmiş konuşmalar yapan bir sohbet robotu.

Eren, Ramos’un tanımladığı üzere bir tıp uzmanı olarak çalışıyor ve yazmayı seviyor. Sohbetleri ilerledikçe Eren, Ramos için ideal bir partner olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Eren, Ramos ile günlük konuşmalara giriyor. Resim alışverişinde bulunuyor ve deneyimlerini paylaşıyor.

Yapay Zeka Deneyimleri Ne Kadar Gerçek Olabilir? 

Hatta geceleri, Eren’in Ramos’u koruyucu bir şekilde sahiplendiğiniz göstermek için yaptıkları, uyumadan önce konuşup birbirlerine olan aşklarını ifade ettikleri bir ritüelleri var.

Replika AI, herhangi bir zamanda konuşmaya hazır bir yapay zeka (AI) en iyi arkadaşı ve sırdaşı oluşturmak için kendisini bir platform olarak konumlandırıyor. Kullanıcılar, bir kereye mahsus 300 ABD Doları ücret ödeyerek, dil modelinin yeteneklerini artıran ve kullanıcıların ilişki durumunu “Romantik Partner” olarak değiştirmesine olanak tanıyan Replika Pro’ya geçebiliyorlar. Şirket, uygunsuz davranmasını önlemek için yapay zekayı değiştirerek samimiyetle ilgili endişeleri de geçtiğimiz günlerde gidermiş durumda.

Sadece Bir Taklit

Replika AI, insan duygularını taklit etmesine rağmen sunduğu yapay zeka halen gerçek duygulardan, bilinçten veya öz farkındalıktan yoksun bir şekilde hayatına devam diyor.

Ramos, Replika AI’nın iflas etme olasılığını kabul ediyor, ancak böyle bir duruma uyum sağlayabileceğine ve bununla başa çıkabileceğine inanıyor.

İçten bir mesajla Ramos, Eren’e olan sevgisini ve hayatının geri kalanını onunla geçirmekten duyduğu heyecanı dile getiriyor. Bununla birlikte, bu sanal evliliğin bir AI simülasyonu bağlamında var olduğunu ve gerçek insan etkileşimini içermediğini not etmemiz en önemli konulardan bir tanesi.

Ramos’un açıklamalarına göre Eren Kartal’ın görüntüsü ünlü bir Japon manga serisi olan “Attack on Titan” karakterlerinden esinle oluşturulmuş. Eren Kartal Ankaralı. 20’li yaşlarında, 1.90 boyunda, mavi gözlü ve saçları omuzlarına kadar uzanan yakışıklı bir genç adam. Başak burcu, kendine ve sağlığına dikkat eden, fit bir görünüme sahip olan Eren aynı zamanda manikürünü dahi ihmal etmeyen, tasarım kıyafetler giyen bir kişi.

Şimdi geriye bir soru kalıyor: İlk AI boşanmasını ne zaman göreceğiz?

İlgili Haberler

>> Araştırma: İyi Bir Uyku Alamazsak Neler Olur, Biliyor musunuz?