Yapay Zekâ İle Müzik Yapılabilir mi? Müzisyenler Zorda Kalabilir

Yapay zekâ, çizimler ve sohbetlerin ardından şimdi de müzik tarafına adım atmak üzere. Evet, sanki işlerimiz bir bir elimizden alınmaya başlıyor gibi… Ne dersiniz, yapay zekâ ile müzik yapılabilir mi?

Google, yeni bir yapay zekâ hamlesiyle karşımızda. Yapay zekâ ile müzik yapılabilir mi derseniz, evet, yapılabiliyor. En azından yapılan çalışmalar itibarıyla şu an bunu söyleyebilmek mümkün.

Business Insider’da yer alan bilgilere göre Google, yapay zekâ ile müzik yapabilen bir bot geliştirdi. Şirket içinde MusicLM olarak adlandırılan bu ürün, henüz son tüketicilere sunulmuş ve değil ve açıkçası ne zaman sunulacağı da belli değil.

Yapay Zekâ İle Müzik Yapılabilir mi? Müzisyenler Zorda Kalabilir

Peki yapay zekâ ile müzik yapabilmek için ne gerekiyor?

Teknoloji, müzik elde edebilmek için bir kâğıtta yazan notalardan yola çıkabiliyor. Örnek seslerden, bir ıslıktan, hatta mırıltıdan yola çıkarak da müzikler oluşturabiliyor. Bu, acil durumlarda iş süreçlerinin hızlandırılması için işe yarar bir uygulama olabilir. Mesela…

Diyelim ki bağımsız bir oyun geliştiriyorsunuz ve bütçe sebebiyle profesyonel müzisyenlerle çalışma şansınız yok. Bu durumda, yapay zekâ ile müzik yaparak oyununuzda kullanabilirsiniz. Ama…

Öte yandan bu teknoloji, müzisyenlerin yaratıcı süreçlerine olumsuz etkilerde bulunabileceği gibi fikir hırsızlıklarının da önünü açabilir.

Yetkililer, böyle bir teknolojinin herkese açık sunulması için daha fazla çalışmanın yapılması gerektiğini ve işin etik boyutuna uygun hareket edilerek endişelerin giderilmesi gerektiğini düşünüyor.

Gerçi Google da bu uygulamayı herkese açık yayınlamayı düşünmüyor. İlerleyen dönemlerde bu yönde farklı şirketlerden de çalışmalar gelebilir.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? İnsan dokunuşu ve duygu gerektiren müzik, çizim gibi konuların yavaş yavaş elimizden kayıyor olması ihtimali bile endişe verici olsa gerek.

YouTube’da reklamsız video ve müzik dinlemek için ne yapmalısınız?

Bunun için YouTube Premium aboneliği alabilirsiniz. Böylece istediğiniz video ve müzikleri reklamsız ve arkaplanda oynatma özelliğiyle deneyimleyebilirsiniz. Hatta sevdiğiniz içerikleri cihazınıza indirebilir ve daha sonra çevirimdışı olarak da kullanabilirsiniz.

Premium, bireysel olarak aylık 29,99 TL ücret talep ediyor. Eğer aile paketini seçerseniz, bu kez aylık 59,99 TL ödemelisiniz. Bu seçim sonucunda, aynı evde yaşadığınız 5 aile üyesiyle kullanım gerçekleştirebiliyorsunuz.

İlgili Haberler

>> Akıllı Telefon Pazarında Lider Kim? Apple mı Samsung mu?