1 Milyon Mercedes Otomobil Geri Çağırıldı

Elektrikli otomobil projesine

Acil durum araması özelliğindeki konumlama hatası sebebiyle 1 milyon Mercedes otomobil geri çağırıldı. Muhtemel bir kaza durumunda araçların müdehale ekiplerini yanlış bir yere yönlendirme ihtimali var.

Mercedes araçlarda yaşanan acil durum araması yazılımında sorun var. Bundan dolayı Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.29 milyon araç fabrikaya geri gidecek.

ECall olarak adlandırılan bu özellik sayesinde kaza durumunda araç otomatik olarak acil durum servislerine haber veriyor. Ayrıca bu servis, aracın hava yastıklarını çalıştıran sensöre bağlı çalışıyor. İlk olarak eCall, acil durum operatörleriyle sesli bağlantı kuruyor. Bu sayede aracın tipi, konumu ve kaza zamanını bildiriyor. Bununla birlikte yolcular da bu sistemi aktive edebiliyor.

Mercedes-Benz Türk

Mercedes’in Amerika’da 2016’dan 2021’e kadar sattığı çoğu model bu geri çağırmaya dahil. Bu modeller, CLA-Class, GLA-Class, GLE-Class, GLS-Class, SLC-Class, A-Class, GT-Class, C-Class, E-Class, S-Class, CLS-Class, SL-Class, B-Class, GLB-Class, GLC-Class ve G-Class. Açıklama ülkenin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden geldi.

Mercedes 1 milyon aracın geri dönmesiyle ilgili açıklama yaptı

Alman otomobil devi yaptığı ilk açıklamada bu durumdan kaynaklanan bir maddi ya da kişisel hasarla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi. Araçların bayilerde küçük bir güncellemeyle bu sorunun çözülmesini planladıklarını duyurdu. Bu güncelleme ücretsiz olacak ve 6 Nisan’dan itibaren başlayacak.

Daimler ayrıca bu konuyu detaylandırdı. Firma, “İletişim modülünün güç kaynağının bir çarpışma esnasında geçici olarak çökmesi, olası bir acil durum çağrısı sırasında aracın konumunun yanlış olmasına neden olabilir. Ancak, otomatik ya da manuel acil durum araması dışında bir sorun yok.” dedi.

Yeni Mercedes-Maybach S Serisi

Mercedes-Benz 2019 yılında benzer bir konuda sorun yaşamıştı. Avrupa’da bu konu hakkında Ekim 2019’da bir soruşturma geçirdiler. Soruşturma’da eCall sisteminin bir aracın konumunu hatalı bildirdiği bir örnek yer aldı.

Bunu uzun bir inceleme süreci takip etti. İletişim modülünün çeşitli yazılım kombinasyonları bu incelemeye konu oldu. Sonuçta başka araçların da yanlış konum bildirdiği tespitinde bulundular.

Bu ilginç konuyu yorumlamak gerekirse. Çarpışma anında yaşanan güç kesintisi aracın konumlama sisteminde yanlışlığa sebep olduğunu düşünüyoruz. Araçlara eklenen yazılım sayesinde bu güç kesintisinin yarattığı olumsuzluklar çözülerek sorunla başa çıkılacaktır. 2019’dan başlayan araştırma sayesinde bu sorun kısa sürede geride kalacak.

Diğer haberler:

>> Tesla Dokunmatik Ekran Sorunlu 135 Bin Aracı Geri Çağırdı

>> Britanya Petrol Yasağı Renault Tarafından Destekleniyor