2021 Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak: İşte Yapılan Tahminler

asgari ücretin belirlenme tarihi

Herkesin büyük bir merakla beklediği 2021 asgari ücreti yavaş yavaş belli olmaya başladı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Türkiye’de her yıl asgari ücreti belirlemek için bir kurul toplanır ve bazı kararlar alınır. Bu kararlar sonucunda asgari ücret de belirlenmeye çalışılır. İşçi, işveren ve kamu kuruluşlarının içinde yer aldığı bu kurul, son kararı veriyor.Asgari Ücret Komisyonu” olarak adlandırılan bu kurul, 81 milyonu çok yakından ilgilendirecek kararlar alacak.

Bu kararlar normal şartlarda sadece asgari ücretlileri ilgilendiriyor gibi görünüyor. Ancak akıllara bile gelmeyecek nedenlerden dolayı bu durum herkesi etkileyebilir. Böylesine fazladan gündem olmasının esas nedeni bundan kaynaklanıyor.

2021 asgari ücreti tartışmalarında öne çıkan rakamlar

Öncelikle asgari ücretin ne anlama geldiğine bir kez daha bakalım.

Asgari ücret: Şirketler veya devletler tarafından, çalışan kişilere ödenmesi gereken en düşük maaş miktarıdır. Bu maaş miktarı, en kötü ihtimalle verilmesi gereken rakamdır.

2021 asgari ücreti tahminleri

Asgari ücret değişikliği ile birlikte başka bazı gelişmeler de yaşanacak.

  • İşsizlik maaşı aynı oranda yükseliş yaşayacak.
  • Çalışanlara verilen asgari geçim indiriminde bir miktar artış görülecek.
  • İş görmezlik ödeneği ile verilen parada bir miktar artış olacak.
  • Evde bakım, yaşlılık ve engelli maaşlarında kısmi bir artış yapılacak.

Bütün bunlar aynı zamanda devlet için ek yük anlamına geliyor. İşte tam da bu sebepten dolayı birçok kişi heyecanla asgari ücret zammı için bekliyor. 2021 asgari ücreti şu anda net 2 bin 374TL. Brüt olarak değerlendirildiğinde ise 2 bin 943 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Bu rakamlar uzun pazarlıklar sonrasında ortaya çıktı. Asgari ücret zammı son 10 yıl içerisinde enflasyon oranı doğru orantılı olarak yapıldı. 2021 yılı maaşları ise 2020 yıl sonu enflasyon oranına göre belirlenecek.

Merkez Bankası enflasyon tahmini yüzde 12,1 olarak belirlendi. Buna göre 2021 asgari ücreti muhtemelen; Brüt: 3400 Net: 2725 TL olacağını söylemek mümkün. Bu tahminlerde az biraz yanılma payının olduğunu da belirtelim. Peki sizin asgari ücret için tahmininiz ne yönde? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Teknopark ve Ar-Ge Merkezlerinde Uzaktan Çalışma Sistemi Yıl Sonuna Kadar Uzatılmalı

>> Joe Biden ABD Başkanı Oldu Peki Şimdi Döviz Kuru Nereye Gidecek