2022 Kripto Para Araştırması Sonuçlandı: Bu Rapor Geleceği Belirleyecek

Kripto paralarda enflasyon

2022 kripto para araştırması ile ilgili son derece önemli bir rapor hazırlandı. Bu rapora baktığımızda karşımıza son derece ilginç sonuçlar çıkıyor. Bitcoin için bu yıl çok hareketli geçecek.

Kripto para birimleri hayatımıza geçen yıldan beri çok ciddi şekilde entegre oldu. Bu entegrasyon özellikle kurumsal şirketler sayesinde gerçekleşti. Elbette ülkelerin payını unutmamak gerekiyor. Mesela El Salvador Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etti. Bu durum güven ortamını artırdı.

Tüm bunlara ek olarak 4,2 trilyon dolarlık finans şirketi Fidelity son derece önemli bir rapor yayınladı. Bu rapora göre en az bir ülke daha bu yıl Bitcoin için yerel para birimi kararı verecek. Böylece kripto para devine olan güven önemli ölçüde artacak gibi görünüyor. Elbette bu tür araştırmalar yapan sadece Fidelity olmadı.

2022 kripto para araştırması

Yapılan çalışmalara bakıldığında Visa önemli bir katkıda bulundu. Küçük işletmelerin yüzde 25 gibi bir bölümünün bu yıl ödeme şekli olarak kripto para birimlerini benimsemesi bekleniyor. Visa tarafından yapılan anketin sonuçları oldukça ilginç. Küçük işletmelerin böylesine istekli olması alışılmış bir durum değil.

2022 kripto para araştırması

Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan raporlara bakıldığında Brezilya, Singapur ve diğer bazı ülkelerdeki işletme sahiplerinin yüzde 33 gibi bir bölümünün kripto para kabul etme konusunda istekli olduğu görülüyor. Bu aynı zamanda dijital varlıkların ne kadar çok benimsendiğini ortaya koyuyor.

Küresel çapta Bitcoin kabul edilirliği artacak

Kripto para ve Bitcoin ile ilgili en önemli problem kabul edilebilirlik. Ne yazık ki herkes onu ödeme yöntemi olarak kabul etmiyor. Tesla tarafından ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul edilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Kripto para devi çok sert bir artış yaşamıştı.

2022 raporlarına bakıldığında bu yıl benzer olayların daha fazla yaşanacağı görülüyor. Peki sizin 2022 yılı ile ilgili Bitcoin tahminleriniz neler?

İlgili Haberler:

>> Bitcoin ve Ethereum Kritik Seviyelerde: BNB ve XRP Direniyor

>> Bitcoin 120 Bin Dolar Hedefine Ne Zaman Ulaşacak? Analistler Açıkladı