5000 TL Altı Telefonlar: En İyilerini Seçtik!

5000 TL Altı Telefonlar

5000 TL altı telefonlar listemizde sizler için fiyatı düşen en güçlü modelleri sıraladık. İşte fiyatlar artmadan alınabilecek en iyi telefonlar.

Türkiye’de genel olarak uygun fiyatlı akıllı telefonlar tercih ediliyor. Her ne kadar Apple tarafında iPhone amiral gemisi serisi ilgi gören, çok  satan akıllı telefonlar arasında yer alsa da, Android tarafında en çok tercih edilen modellerin, giriş orta segment akıllı telefonlar olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda orta segment akıllı telefon almak için, ortalama 2000-3000 TL’lik bir bütçe ayırmamız yeterli oluyordu. Fakat dolar kuru, salgın ve çip krizi gibi sebeplerden dolayı akıllı telefon fiyatları artmış durumda.

Bu konuyu özellikle ülkemiz bazında değerlendirecek olursak, uzun yıllar idare edebilecek uygun fiyatlı orta segment modellere olan ilgi arttı. Fakat geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan 2000 TL’lik fiyat etiketi karşımıza çıkmasa da, uzun yıllar kullanılacak bir akıllı telefona göre uygun fiyat olarak tabir edebileceğimiz 5000 TL’den uygun fiyata sahip akıllı telefonları baz aldık. Son zamanlarda fiyatlarda artış gözlemedik. Fakat önümüzde haftalarda telefon fiyatlarının artacağı düşünülüyor. Bu yüzden 5000 TL altı en iyi telefonlar listemizdeki modelleri, değerlendirmenizi öneriyoruz. İşte bu fiyata satın alınabilecek en güçlü modeller.

5000 TL Altı Telefonlar: En İyilerini Seçtik!

Omix X500

5000 TL Altı Telefonlar

Geçtiğimiz aylarda piyasaya bomba gibi düşen Çinli marka Omix’in X500 modeli, 5000 TL altı alınabilecek en güçlü akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Her ne kadar piyasaya 3.500 TL’lik bir fiyat etiketi ile giriş yapsa da son dönemlerde artmakta olan dolar kurundan dolayı diğer akıllı telefonlar ile birlikte X500 modelinin de fiyatı artmış durumda. Bu yüzden 5000 TL altı telefonlar listemizde tercih edilebilecek en güçlü akıllı telefonlar arasında Omix X500 modelinin yer aldığını belirtelim.

Redmi 10 2022

Redmi 10 2022

Redmi 10 modelinin yenilenmiş versiyonu olarak piyasaya sürülen, söz konusu listede bulunan en yeni modeller arasında yer alan yeni Redmi modeli, 4.5000 TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Eğer daha güncel bir model arıyorsanız, Redmi 10 2022 modelini 5000 TL altı akıllı telefonlar arasında tercih edebilirsiniz.

TCL 30

5000 TL Altı Telefonlar

Piyasada yine F/P bazında ilgi gören modeller arasında yer alan TCL markasının TCL 30 modeli, hem tasarım olarak hem de 4.950 TL’lik fiyat etiketi ile tercih edilebilecek en güçlü akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Bu yüzden TCL 30 modelini de listede tercih edebileceğiniz modeller arasında düşünebilirsiniz. Fiyat tarafında değerlendirecek olursak, geçtiğimiz aylarda söz konusu modelin 6.000 TL’lik bir fiyat etiketine sahip olduğunu görmekteydik. Bu yüzden fiyatı düşen telefonlar tarafında 5000 TL altı telefonlar listemizde, satın alınabilecek modeller arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A13

5000 TL altı telefonlar listemizin yeni modelinde Samsung imzalı Galaxy A13 modeli karşımıza çıkıyor. Kullandığı MediaTek imzalı Helio G80 işlemcisi ile ilgi gören modeller arasında yer alan A13 modeli, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile söz konusu işlemciyi destekliyor. 4.800 TL’lik bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen, piyasadaki orta segment modellere kafa tutacak güçte bir akıllı telefon olduğunu ekleyelim. Bu yüzden özellikle işlemci bazında değerlendirilecek bir model olacaksa, Galaxy A13 modelinin listelere eklenmesi gereken bir akıllı telefon olduğunu ekleyelim.

Huawei Nova Y70

Huawei Nova Y70

Piyasadaki en güçlü modeller arasında yer alan Huawei modeli, son zamanlarda Google servislerine karşı geliştirdiği uygulamalar ile tercih edilme potansiyelini arttırmaya devam ediyor. Bu yüzden G-Space gibi geliştirilen uygulamalardan dolayı Huawei marka telefon satın almak isteyen kullanıcıların artık akıllarında soru işareti kalmadığını, çünkü söz konusu uygulama sayesinde Google servislerinin kolaylıkla yüklenebildiğini belirtelim. Ortalama 4.700 ₺’lik bir fiyat etiketine sahip olan akıllı telefonun 5000 TL altı telefonlar listesinde tercih edilebilecek bir model olduğunu söyleyebiliriz.

5000 TL altı akıllı telefonlar listemizde, sizler için en güçlü modelleri seçtik. Ayrıca bu listeyi oluştururken, 2022 yılında piyasaya sürülen akıllı telefonları seçmeye özen gösterdik. Bu yüzden 5.000 TL altına satın alınabilecek başka modeller de olacaktır. Fakat biz genellikle akıllı telefonların bir süre sonra donma sorunları ile karşı karşıya kaldığımız için, bu sorunları engellemek adında genellikle yeni çıkan modellerden oluşan liste ile karşınıza çıktığımızı da ekleyelim. Önümüzdeki günlerde farklı telefon listeleri ile karşınıza çıkmaya devam edeceğiz. Yeni listelerden haberdar olabilmek için takipte kalın.

İlgili Haberler

>> Samsung Galaxy S23 Ultra iPhone 14 Serisine Meydan Okuyacak!