Samsung Apple’dan 1 Milyar Dolar Alacak! Büyük Bedel Ödeniyor

Apple gizli projeleri

Dünyanın en büyük cihaz üreticilerinden bir tanesi olarak bilinen Samsung Apple’dan 1 milyar dolar alacak. Bunun en önemli nedeni ise ikili arasında son olarak yaşanan sorunlar. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara biraz daha ayrıntılı bakalım.

ABD merkezli teknoloji devi Apple için pandemi sürecinin maliyet bilançosu, daha şimdiden 1 milyar dolara ulaştı. Üstelik bu maliyetin oluşmasındaki en büyük neden Samsung firması oldu. Gelen son bilgilere göre; Apple şirketi Asyalı küresel güç Samsun’dan OLED ekran almak için başvuruda bulunmuştu. Apple firması belli bir miktar alım sözü verdi ancak bunu tutmadı. Bu durum şirketi uluslararası sözleşmelere göre zor durumda bıraktı.

Samsung Apple’dan 1 milyar dolar tazminat alacak

Apple firması iPhone cihazları satamadığı için çok zor durumda kaldı. Elbette bu zor durumda kalma sadece akıllı telefon satamamak ile ilgili değil. Aynı zamanda Samsung ile anlaştığı OLED ekranları almadığı için yine belirli bir ceza ödemek zorunda kaldı. 2020 yılının ikinci çeyreği için vadettiği OLED siparişini iletemedi.

Samsung Apple’dan 1 milyar dolar

Display Supply Chain Consultants (DSCC) tarafından hazırlanan bir raporda Apple’ın Samsung’a 950 milyon dolar ödeme yaptığını aktardı. Bu bile şirketi zor durumda bırakmaya yetiyor. Samsung Apple’dan 1 milyar dolar civarında tazminat alarak büyük bir ilke imza attı. Daha önce böyle bir tazminat almayan Samsung şirketi, bu sayede iyi bir gelir elde etmiş oldu. Apple, 2019 yılının ikinci çeyreğinde de benzer bir ceza ile karşı karşıya kalmıştı.

Apple için şimdilik durum pek parlak görünmüyor Özellikle de iPhone yavaşlatma davası nedeniyle ABD’deki tüketicilere kişi başı 25 dolar ödeme yapılması işleri daha zorlu hale getirdi. Yapılan tahminlere göre; firma 500 milyon dolar civarında ödeme gerçekleştirecek. Bu durum Apple için morallerin büyük ölçüde düşmesine neden oluyor. Sizce Firma kendisini kısa bir süre içerisinde toparlayabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

>> Foxconn Hindistan Merkezli Olmaya Başlayacak: Dev Yatırımlar Ardı Ardına Geliyor!

>> Apple’dan sonra Samsung da yapacak! Samsung şarj cihazı kutu içeriğinden kaldırıyor!