2021 Tesla Hissesi Tahminleri: Düşecek Mi Yükselecek Mi

Elon Musk Cybertruck

2021 Tesla hissesi tahminleri gündeme bomba gibi düştü. Bazıları hisselerin korkunç bir şekilde yükseleceğini düşünürken kimileri tam tersini iddia ediyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Elektrikli araç denilince herkesin aklına genellikle Tesla gelir. Elon Musk tarafından kurulan ve iyi bir gelişme kaydetmeyi başaran bu araçlar şimdilerde yepyeni bir tartışma konusuna kapılarını açtı. Tesla hisseleri ya bu araçlarla birlikte yükselecek ya da tamamen düşecek. İşin açıkçası ortasını düşünen az kişi var diyebiliriz.

Birçok borsa analistini böyle bir ikilemde bırakan en önemli etken hiç şüphesiz artan aşırı yükselişler. Mesela sadece 2019 yılında bile Tesla yüksek bir hisse değerine sahip değildi. 1 yıl içerisinde 7 kat artış görülüyor.

2021 Tesla hissesi tahminleri: Düşecek diyenler

Bazıları Tesla hisselerinde önemli bir düşüş yaşanacağını söylüyor. Üstelik bunu ifade ederler öyle sıradan borsa firmaları değil. Dünyanın en büyük küresel borsa şirketleri olarak biliniyor. Mesela JPMorgan, Tesla hisselerinin fazla değerli olduğunu söylüyor. Ayrıca Goldman Sachs şirketi yine firmanın gereğinden fazla değerli olduğunu düşünenler arasında yer alıyor.

2021 Tesla hissesi tahminleri

Fiyat değişimine bakıldığında, şirketin 455 dolar gibi bir seviyeden 780 dolar düzeyine çıkması fazlasıyla düşündürücü. Kısa bir süre içerisinde böylesine büyüyen bir hisse senedi görmek oldukça zor. 2020 Tesla hissesi tahminleri elbette sadece düşecek diyenlerden oluşmuyor.

Tesla hisselerinde yükseliş gelecek diyenler

Hem tasarım hem de donanım açısından oldukça iyi bir seviyede olan Tesla araçları, hisse senetleri bakımından yeteri düzeyde değil. Mesela Volkswagen veya Honda gibi şirketler Tesla firmasından çok daha fazla üretim yapmasına rağmen yine de aynı artışı yakalayamadı.

Bunları öne süren RBC Capital Markets, Tesla şirketi ile ilgili iyi bir yükselme yakalayabileceklerini ifade ediyor. 2020 Tesla hissesi tahminleri genel olarak değerlendirildiğinde açıkçası negatif düşünenler daha fazla. Fakat Musk tarafından ortaya atılacak yaratıcı fikirler durumu değiştirebilir.

Sizce Tesla hisselerinde nasıl bir gelişme yaşanacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Elon Musk açıkladı! Apple Tesla’yı satın alabilir!

>> Elon Musk Tüm Servetini Bitcoin’e Taşıyacak Mı? İşte Herkesi Çok Şaşırtan Açıklamalar