iPhone’da Facebook Uygulaması Kullananlar Bu sorunu Yaşıyor!

Apple iPhone cihazlarda

Apple tarafından geliştirilen ve zaman zaman sistem problemleri yaşatan iPhone’da Facebook uygulaması kullananlar bu sorunla ile karşılaşıyor. Hadi gelin bu probleme ve diğer ayrıntılara birlikte bakalım.

iPhone bazen sistemsel problemler çıkarabiliyor. Mesela geçtiğimiz günlerde iOS 14 işletim sistemi ile alakalı bazı sorunlar görülmüştü. Hatta SMS atarken veya anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanırken kimi problemler kendisini belli ediyordu.

Bugün ortaya yeni bir sorun daha çıktı. iPhone cihazlarının Facebook uygulamasını açarken bazı sorunlara neden olduğu görüldü. Kullanıcıların uygulamaya girerken oturum süresi doldu uyarısı ile karşılaştığı ifade edildi. Uygulamayı açmayı başaranlar ise bu defa çift faktörlü kimlik doğrulamasına takıldı.

iPhone’da Facebook uygulaması neden problem yaşatıyor

Hatırlayacağınız üzere bundan kısa bir süre önce Facebook ve Apple arasında bazı tartışmalar yaşanmıştı. Özellikle de iPhone cihazlarında gizlilik odaklı bir tavır sergilenmesi Facebook için sorun yarattı. Şirket ilk etapta gizliliğe müdahale etmeyeceğini söylese bile sonradan tavrını belli etti.

iPhone’da Facebook uygulaması
Apple gibi kurumsal şirketler genellikle veri çalınmasına izin vermez. Bu konuda fazlasıyla dikkatli olduklarını söylemek mümkün. Zaten iPhone cihazlarının böylesine güçlü bir konuma gelmesinin en önemli nedeni bu. Diğer akıllı telefon şirketlerinin gizliliğe önem vermemesi insanları Apple gibi şirketlere yönlendiriyor. iPhone telefon alan kişiler kendi kişisel verilerine saygı duyulacağını düşünüyor.

Facebook sorunu giderilecek mi?

Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında problemin çözülmeye çalışıldığı görülüyor. Twitter üzerinden şikayetlerini yazanlar, bazı yöntemler geliştirdi. Mesela kimileri çift faktörlü kimlik doğrulama aşamasında üst üste kodlar gönderdi. Cihazlarına çok sayıda mesaj gelse bile yine de problem giderildi. iPhone’da Facebook uygulaması kaynaklı yaşanan bu sorun, kesin çözüme kavuşmadı. Ancak Facebook üst yönetiminin durumdan haberdar olması çözüm süresini kısaltacaktır.

Android cihazlara bakacak olursa böyle bir sorunun olduğu söylenmedi. Yani android cihazlar şu an için temiz. Sorunun sadece iPhone’da Facebook uygulaması ile sınırlı olduğu söyleniyor. Peki sizde de böyle bir problem yaşandı mı? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> M1 işlemcili Mac cihazlarda iPhone ve iPad çalışmayacak

>> iPhone 13 Modelinin İsmi İle İlgili Büyük Tartışma Başladı: Yeni İsim Ne Olacak?