İnternette en çok arananlar ortaya çıktı: İşte merak edilen detaylar

dijital hizmet vergisi

İnternette en çok arananlar her zaman için merak konusu oldu. Özellikle de pandemi süreci nedeniyle 2020-2021 kış tatili döneminde yapılan aramalar büyük dikkat çekti. Hadi gelin konuyla alakalı bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Kaspersky Safe Kids öyle bir araştırma yaptık ki gündeme bomba gibi düşmeyi başardı. Buna göre çocukların 20 Aralık 2020 tarihi ile 10 Ocak 2021 tarihi arasında ne tür aramalar yaptıkları araştırıldı. Bunun üzerinden hem uygulamaların hem de diğer şirketlerin yeni politikalar belirlemeleri amaçlandı.

Bing, Google, Mail.ru, Yahoo!, Yandex ve YouTube gibi platformlar aracılığıyla bazı araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalar sonucunda çocukların daha çok nelere yöneldiği görüldü. Buna göre en popüler aramalar YouTube platformunda video oyunları oldu.

İnternette en çok arananlar çocuklar hakkında ipuçları veriyor

İnternet üzerinden yapılan aramaların önemli bir yüzdesini YouTube oluşturuyor. YouTube içerisinde ise oyun oynayan kişilerin izlenmesi son derece popüler oldu. Ayrıca müzik videoları da yine en fazla rağbet gören kategoriler içerisinde yer alıyor. Video oyunları yüzde 37 oranında arandı.

İnternette en çok arananlar
5-Minute Crafts, 123 GO! ve Troom Troom gibi kanallar yine popülerliğini artırdı. Çocukların kendi kendilerine bir şeyler oluşturmaya çalıştıkları rahat bir şekilde anlaşılıyor. ABD Başkanı Donald Trump, aktris Emma Watson ve girişimci Elon Musk ise Google üzerinden çocuklar tarafından en çok aratılan isimler oldu. İnternette en çok arananlar elbette bununla sınırlı değil.

Bazı uygulamalar popülerliğini giderek artırıyor

TikTok şu anda dünya genelinde 800 milyon aktif kullanıcıya sahip. Henüz yeni yeni hayatımıza giren bir uygulama için bu gerçekten de çok yüksek bir rakam. 150 civarında ülkede bu uygulama kullanılabiliyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği aramalardan birisi de TikTok ile ilgiliydi.

Bu uygulamanın videoları içerisinde “gülmemeye çalış” isimli kategori büyük ilgi topladı. Sonuç olarak uzmanlar çocukların dijital ortama diğerlerine göre çok daha yatkın olduğunu düşünüyor. Bu nedenle ebeveynlerin onları kısıtlamak yerine yönlendirici olmaları gerektiği ifade ediliyor. Peki siz bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> İnternetten Karne Nasıl Bakılır? 2021 E Okul Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

>> Ücretsiz İnternet Hizmeti Verilecek: Ankara’dan Halka Büyük Jest!