Coinbase Borsaya Açıldı Ortalık Karıştı: Dünya Tarihinde Bir İlk Yaşanıyor

Bitcoin büyük yatırım almaya

Coinbase borsaya açıldı ve hiç kimsenin beklemediği olaylar gelişti. Bugüne kadar eşine benzerine rastlanmamış bazı detaylar yer aldı. Hadi gelin tarihin en ilginç olaylarından bir tanesine birlikte göz atalım.

Kripto para borsaları son dönemlerde yeniliklerin adresi haline geldi. Oldukça ilginç yatırımların yapıldığı kripto para dünyası bu defa farklı bir şekilde kendisini belli etti. Bildiğiniz üzere piyasada 100 katı kazandıran birçok kripto para yer alıyor. Özellikle son 3 ay içerisinde neredeyse tüm kripto paralar çok ciddi miktarlarda kazanç sağladı.

Hem asya hem de ABD merkezli kripto para borsaları kasasını sonuna kadar doldurdu. Bu alanda bilinen en büyük şirketler olan Binance ve Coinbase ise daha farklı yollar tercih etti. Binance kendi kripto para birimi olan bnb coin ile ilgili bazı kampanyalar yaptı. Böylece fiyatını artırmak için uğraştı. Coinbase bunu bir adım daha ileriye taşıdı ve kendisini borsaya entegre etti.

Coinbase borsaya açıldı fiyatlar uçtu

Kripto para birimlerinde yaşanan hızlı yükselişler ve düşüşler genellikle haber odaklı ortaya çıkıyor. Mesela büyük şirketlerden gelen olumlu bir haber Bitcoin fiyatında önemli bir sıçramaya neden olabiliyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Paypal kripto paralarla ödemeye imkanı sunacağını söylemişti.

Coinbase borsaya açıldı

Tesla gibi şirketlerin Bitcoin yatırımı yapması ise ciddi bir teşvik oluşturdu. Şimdi de Coinbase tarafından alınan borsaya açılma kararı fiyatlarda ateşleyici etki gösterdi. Eğer bu şirketin değeri 100 milyar doları aşarsa ülkedeki en değerli 85 şirket arasında yer alacak. Bitcoin ve Ethereum firmanın değerinin artmasında önemli bir etkiye sahip.

Kripto borsalarında yükselme etkisini artırdı

Gelen bu haberle birlikte Bitcoin 62 bin dolar seviyelerini aştı. Ethereum ise en az yüzde 15 oranında yükseliş yakaladı. Genel olarak bakıldığında kripto paraların zaten çok ciddi bir hacim genişlemesini tetiklediği görülüyor. Bu tür haberler çok daha fazla hacim artışı sağlayacak.

Peki sizce bir kripto para borsasının yine aynı şekilde borsada listelenmesi doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Kripto Paralarla Yemek Yiyebilir Hatta Gezebilirsiniz: İşte Yeni Sistem

>> En Çok Kripto Para Kullanan İlimiz Bakın Hangisi Oldu? İstanbul Değil!