Kripto Para Yasası Netleşmeye Başladı: Güzel Haberler Var

Kripto para yasası

Kripto para yasası iyice netleşmeye başladı. Dijital varlıklar ile ilgili yapılan düzenleme sonuçlanıyor. Üstelik bu düzenlemeler küçük yatırımcıyı büyük oranda koruyacak.

Ortaya çıkan son detaylara baktığımızda kripto para yasa tasarısının neredeyse hazır olduğunu görüyoruz. Türkiye’deki dijital varlık yatırımcılarının işine geleceği söylenen bu düzenleme yaklaşık olarak 10 maddeden oluşuyor. Burada yatırımcının büyük oranda korunacağı söyleniyor.

Birçok kişi özellikle yatırımcıdan vergi alınması konusunda endişeye sahipti. Hatta bir ara yüzde 40 oranında kripto para vergisinin alınacağı söyleniyordu. Küçük veya büyük hiç fark etmeden tüm yatırımcılardan böylesine yüksek bir vergi alınması sektörü sert bir şekilde etkileyebilirdi. Fakat beklenen kötü senaryo gerçekleşmedi.

Kripto para yasası geliyor

Ortaya çıkan son detaylara baktığımızda bireysel yatırımcıdan vergi alınmayacağı söyleniyor. Ancak bunların tamamen iddia olduğunu baştan belirtelim. Kripto para kazancının bir bölümünü vergi olarak ödemek zorunda kalmayacak yatırımcılar farklı alanlara yönelebilir. Böylece dijital varlık sektörü daha fazla büyüyecek.

Kripto para yasası

Türkiye’de hizmet vermek isteyen kripto para borsalarının en az 1 milyar TL gibi sermayelere sahip olması istenecek. Aksi halde ülke içerisinde hizmet vermesine izin verilmeyecek. THODEX gibi borsaların yaptığı vurgunların benzerleri ortaya çıkabilir. Ancak yeni düzenleme bunu engelleyecek gibi görünüyor.

Kripto para borsaları finans kuruluşu olacak

Kripto para borsaları Türkiye’de diğer finans kuruluşları gibi çalışacak. Şirketler şeffaf açıklamaları yapmakla birlikte aynı zamanda hesap verebilir bir düzeyde olacak. Yeni düzenlemede denetlemeler büyük bir öneme sahip. Borsaların kripto para varlıklarını nasıl koruyacağı ise henüz netleşmedi.

Bu yeni yasanın aslına bakacak olursak yatırımcıya pek bir yük getirmediğini söyleyebiliriz. Birçok kişinin yüksek vergi beklentisi içinde olması tedirginlik yaratmıştı. Şimdi ise tablonun neredeyse toz pembe olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yasa tasarısı ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Peki sizce bu yasa tasarısında daha başka neler yer almalı.

İlgili Haberler:

>> 3 GSM İşletmecisinin Abonelerinin Ortalama Aylık Ödemeleri Vergiler Dahil 56,16 TL

>> TikTok Türkiye’ye Ödediği Vergiyi Açıkladı: Beklenenden Yüksek