Bu Haftanın Otomobil Haberleri Yine Büyük Ses Getirecek (18 – 25 Temmuz)

benzinli otomobiller tarihe karışıyor

Bu haftanın otomobil haberleri serimizin bir diğer içeriği ile karşınızdayız. Bildiğiniz üzere her hafta ön plana çıkan otomotiv haberlerini sizler için buradan sunuyoruz. Hadi gelin bu hafta otomobil dünyasında neler yaşanmış birlikte bakalım.

Hem Türkiye’de hem de dünyada bu hafta birçok gelişme yaşandı. Mercedes markasının verdiği radikal karardan tutun da TOGG ile ilgili haberlere kadar hepsi heyecan yaratmayı başardı. Açıkçası bu hafta en önemli konu elektrikli araçlardı.

Bu haftanın otomobil haberleri: Avrupa’da elektrikli otomobil hakimiyeti ve Volkswagen ID.8 sürprizi

Elektrikli araçlar hem bugünü hem de geleceği önemli bir şekilde biçimlendiriyor. Birçok otomobil üreticisi elektrikli araç sayısını mümkün olduğunca artırmaya çalışıyor. Rakamlara bakıldığında bu çok daha net bir şekilde görülüyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından paylaşılan bilgilere göre Fransa, Hollanda ve Almanya elektrikli araç piyasasında yüzde 70 etkili.

Bu haftanın otomobil haberleri

Volkswagen ID.8 bu haftanın bir diğer önemli haberi oldu. Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa bu araç Tesla rakibi olacak. ABD pazarında ise çok açık bir şekilde Tesla Model X ile rekabet edeceği ifade ediliyor. Volkswagen elektrikli SUV alanına yoğunlaşmayı düşünüyor.

TOGG ilk yerli parça montajı ve Mercedes-Benz sürprizi

TOGG bildiğiniz üzere Türkiye’nin yerli araç girişimi olarak tanıtıldı. Bu aracın ilk gövde montajı ise tamamlandı. Birçok kişi 2021 yılında piyasaya sürülmesi beklenen aracı büyük bir merakla bekliyor. Ancak aracın 2021 yılına yetişmesi açıkçası biraz zor gibi görünüyor. Bunun yerine 2022 yılının sonları ön plana çıktı. Aracın tamamen yerli üretim parçalarla yapılacağı ifade ediliyor.

Mercedes-Benz herkesi çok şaşırtan bir sürpriz yaptı. şirket 2025 yılında tüm araçlarının elektrik ya da hibrit olacağını ifade etti. Sektörün en büyük isimlerinden bir tanesinin böyle bir açıklama yapması elektrikli araç hakimiyetini kesin hale getirdi.

Peki sizin tüm bu haberler içerisinden favoriniz hangisi oldu? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Toyota Otomobil Üretimine Devam Edemiyor: Otomotiv Sektörü Çok Zor Durumda

>> Elektrikli Otomobillere Yönelim Çok Yüksek Boyutlara Ulaştı: Otomotiv Sektörü Yeniden Şekilleniyor