Kripto Para Boğa Sezonu Ne Zaman Sona Erecek: Analistler Açıkladı

Bitcoin düşüş nedeni

Kripto para boğa sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar küçük düşüşler yaşansa bile ciddi bir fiyat artışı söz konusu. Hadi gelin bu boğa sezonunun ne zaman sona ereceğine ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Öncelikle kripto paralarda ayı veya boğa sezonunun ne zaman biteceğini kesin olarak bilmenin imkansız olduğunu belirtelim. Analistler tarafından yapılan açıklamalara göre bazı tahminler yürütülebilir. Kıdemli trader Tone Vays bu konuda önemli açıklamalara yer verdi. Ona göre 2021 yılı boğaz sezonunun bitişi olmayacak.

Bazı yatırımcılar Bitcoin merkezli boğa sezonunun 2021 yılında son bulacağını düşünüyor. Ancak önemli bir kesim bunun 2021 ile sınırlı kalmayacağını tahmin ediyor. Bitcoin boğa koşusu teknik olarak değerlendirildiğinde 28 ay süren önceki boğa sezonundan daha uzun devam edebilir.

Kripto para boğa sezonu uzun süre devam edebilir

Kripto paralarda boğa sezonu ile ilgili yapılan tahminlerden ilki 2021 yılında son bulacağıydı. Ancak 2021 yılının sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde böyle bir işaret olmadığını söyleyebiliriz. Başka bir kısım analiz ise 2022 yılında bu piyasanın sona ereceğini tahmin ediyor.

Kripto para boğa sezonu

Yapılan açıklamalarda boğa piyasasının yüzde 80 düşmeden önce 2023 yılında çeyrek milyon dolar düzeyine ulaşacağı ifade edildi. Bitcoin için 250 bin dolar seviyelerinin konuşulduğu şu günlerde boğalar daha fazla hareketlendi. Ancak ara sıra meydana gelen küçük düşüşler bazı yatırımcıları yıldırabiliyor.

Boğa piyasası için moraller yüksek

Özellikle Çin tarafından gelen kısıtlama haberleri boğa piyasasını büyük oranda törpülenmişti. Onun hemen ardından Avrupa ve ABD gibi ülkelerden olumsuz açıklamalar gelmişti. Bu durum beraberinde yüzde 60 oranında düşüş getirmişti.

Bugünlerde haberler iyi gibi görünüyor. Özellikle El Salvador faktörü son derece etkili diyebiliriz. Ancak sevinmek için erken olabilir. Kripto para piyasaları fazlasıyla hareketli ve sizi içinde boğabilir. Bu nedenle her ne kadar boğa piyasasındayız denilse bile yine de temkinli olmaya çalışın. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler:

>> En Fazla Yükselecek Kripto Paralar Bakın Hangileri Olacak: Analistler Yorumladı

>> Kripto para piyasaları balon mu: JPMorgan açıklama yaptı