Telekom Operatörü Çalışanlarına Haber Yolladı: Aşı Olmayan İşten Çıkarılacak!

Koronavirüs salgını, Omicron varyantının da etkisiyle hızla yayılıyor. Firmalar ise, hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığı için yeni önlemleri sıralıyor ve koronavirüs aşısı için harekete geçiyor.

Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için koronavirüs aşısı olmanın şart olduğunu ifade ediyor. Şu sıralar Omicron varyantı gündemde. Bu çağrıya uyanlar olduğu gibi, aşı olmak istemeyenler, aşı hakkında endişeleri olanlar da var.

T-Mobile, Amerika’nın en büyük ikinci kablosuz operatörü ve son gelen bilgiler, firmanın önümüzdeki çalışma dönemi için aşılı çalışanlar düşündüğünü gösteriyor. En azından ofislerde yer alan çalışanları için böyle bir plan var ve koronavirüs aşısı yaptırmalılar.

Bloomberg tarafından ortaya çıkartıldığı belirtilen ve PhoneArena’da haber olarak paylaşılan bir iç yazışma e-mail görüntüsü, T-Mobile’ın ofis çalışanları için kısa sürede aşı olmaları gerektiğini, aksi durumda işten çıkarılacaklarını bildiriyor.

Firma, çalışanlarının 21 Şubat tarihine kadar ilk doz koronavirüs aşısı olmalarını istiyor. Sonrasında da devam dozları ve aşı olduklarına dair kanıtlayıcı belgeyi de sunmalarını istiyor. Çünkü Omicron varyantı çok hızlı bulaşıyor ve buna karşı önlem almak şart.

T-Mobile’ın İnsan Kaynakları Bölümü Şefi Deeanne King, tam doz aşı olmayan ve aşı olduklarını Magenta Pass ile kanıtlamayan çalışanların, 2 Nisan itibarıyla şirket ile bağlarının kesileceğini ifade ediyor.

omicron

Bunun, ofise tam zamanlı olarak gelen ve hibrit olarak çalışan herkesi kapsadığı belirtilmiş. Tabii insanların farklı sebepleri, özel durumları olabilir. Bu gibi konularda da insan kaynaklarıyla iletişime geçilerek bir yol haritası belirlenecektir diye düşünüyoruz.
T-Mobile için dışarıdan çalışan ve mağazalarda çalışan personel için henüz böyle bir istekte bulunulmadı. Yine de firma, kısa aralıklarla “aşı olmalısınız” ve “test yaptırmalısınız” önerilerini onlara da hatırlatıyor.

Bu arada, American Express firması da, Omicron varyantı sonrasında aşı olmayan çalışanlarını uzaktan çalışma sistemine dahil edeceklerini bildirmişti.

Bir süre önce yaptığımız haberimizde, Google ve Facebook gibi firmaların da çeşitli önlemler aldıklarından ve ekiplerine koronavirüs aşısı yaptırmaları gerektiğini ifade ettiklerinden bahsetmiştik.

Omicron yayılıyor. Koronavirüs aşısı olmayan giremez! Apple, Facebook ve Google gibi şirketlerden yeni covid önlemleri

The Verge’te yer verilen bilgilere göre Apple, çalışanlarına bir e-mail göndererek, herkesin kovid hatırlatma dozu aşısını yaptırmasını istedi. Çalışanlar, kendilerinden istenen kovid hatırlatma dozu aşısını, talep edilen tarihten itibaren 4 hafta içinde yaptırmalı. Aksi durumda, 15 Şubat’tan itibaren Apple mağazaları ya da ofislerine girmeden önce, hızlı antijen testleri yapmaları ve kovid olmadıklarını kanıtlamaları istenecek.

Google tarafına baktığımızda ise, Google da aşısız çalışanlarından haftalık olarak moleküler kovid 19 testi istiyor. Bunun yanında, ofise gelindiğinde, kapalı alanlarda maske takılmasını da zorunlu kılıyor. Ayrıca Google, çalışanlarına kendileri test yapabilmeleri için ücretsiz olarak test kitleri de sunuyor. Bu kitler omicron varyantını da yakalayabiliyor. Bu sayede hızlıca sonuç alabilmeleri hedefleniyor. Şu an için şirkette ilk iki doz aşıyı yaptırmak şart. Üçüncü dozu henüz yaptırmamış olanlar ise, haftalık olarak moleküler testler yapmak zorunda.

Facebook da ofise dönüşten önce çalışanlarının hatırlatma dozu olmalarını istiyor. Yetkililer, önümüzdeki mart ayı itibarıyla ofistelere tam dönüş sürecini başlatacak ve bu süreç başlamadan önce aşıların tamamlanması gerektiğini ifade ediyor.

İlgili Haberler

>> Apple Katlanır Telefon Hakkında Çarpıcı Detaylar Ortaya Çıktı!