Instagram Rusya’da Yasaklı Hale Geldi: Sırada Ne Var?

Mark Zuckerberg Instagram

Instagram Rusya’da yasaklı hale geldi. Özellikle son dönemlerde buna benzer çok fazla haber duyuyoruz. Rusya çok ciddi şekilde geri planda kaldı.

Dünyanın en büyük sosyal medya devleri içerisinde yer alan Instagram, Rusya’da yasaklı hale geldi. Böylece ülke adeta dört bir yandan kıskaca alınmış oldu. WhatsApp platformunun çatı şirketi olarak bilinen Meta aynı zamanda Instagram uygulamasını da yönetiyor.

Tüm ortaya çıkan yaptırımlar birbirini tetikliyor. Mesela ilk etapta Facebook platformu yasaklı hale gelmişti. Hemen ardından Instagram benzer bir sorun ile karşılaştı. Şimdi ise gözler WhatsApp platformunda. Kısa bir süre içerisinde WhatsApp uygulamasının da engellenmesi an meselesi. Konu ile ilgili Rusya Başsavcılığı devreye girdi.

Instagram Rusya’da yasaklı konuma düştü

Saatler süren sessizliğini en sonunda bozan Rusya, önemli açıklamalara yer verdi. Instagram platformunun nefret söylemi politikalarını gevşettiği ifade edildi. Fakat bu gevşetme sadece Rusya aleyhine oldu. Durum böyle olunca Rusya yeni bazı kararlar aldı.

Instagram Rusya'da yasaklı

Meta ve Rusya adeta birbirine girdi diyebiliriz. Tüm küresel uygulamalar ülkeye yaptırımlar uygularken Meta işi çok daha ileri boyutlara götürdü. Şu anda neredeyse hiçbir Meta uygulaması Rusya içerisinde kullanılamıyor. Rusya tarafından yapılan açıklamalarda Meta platformunun aşırılıkçı bir örgüt olarak tanındığı ifade edildi.

Bütün medya uygulamaları teker teker yasaklanıyor

Rusya tarafından Meta’nın aşırılıkçı bir örgüt olduğunun ortaya atılmasının hemen ardından teker teker uygulamalar ortadan kaldırıldı. Rusya Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamalarda bu aşırılıkçı örgütün Rusya topraklarında faaliyetlerinin yasaklandığı ifade edildi. Böylece resmi olarak Meta, düşman oldu.

Şimdilik Facebook ve Instagram kullanılamaz durumda. Fakat önümüzdeki günlerde WhatsApp uygulamasının benzer bir son ile karşılaşması bekleniyor. Rusya Başsavcılığı’nın talebi ile birlikte Instagram platformuna erişim engellendi. Herkesin aklındaki tek soru diğer adımın ne olacağı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Instagram’dan sonra TikTok da Paralı Üyelik Sistemini Duyurdu! İşte Detaylar

>> Instagram Toplu Gönderi ve Yorum Silme Özelliği Geliyor