Acer Donanım Darboğazı Hakkında Rahat: 2021’in İkinci Yarısında Hafifler

Acer Başkanı ve CEO’u Jason Chen de donanım darboğazı hakkında olumlu

Donanım firmalarının tatlı bir telaşı halinde süren darboğazı ile ilgili güvenli hissediyor. Kısacası firma tedarik zincirinin yakında rahatlayacağı ve sorunun aşılacağı görüşünde. 

Dünya çapındaki teknoloji ürünleri satışı patlama yapmış durumda. Kısacası donanımlar ya bulunamıyor, bulunanlar da yok satıyor. Üstelik insanlar artık fiyatına bakmadan her şeyi almaya çalışıyor. Bir yandan dev yarı iletken üreticisi TSMC kuraklık ile uğraşıyor. Firmalar özellikle ekran kartlarında yaşanan kıtlığa karşı bir çözüm için her yolu deniyor. 

Ne var ki Acer yetkilileri yarınlar hakkında umutlu. Onlara göre yaşanan bu sıkıntılar çok değil 2021 ikinci yarısında bitecek. Firmanın Asya-Pasifik başkanı Andrew Hou ile yapılan bir röportajda firmanın görüşünü açıkladı. Buna göre Acer firması operasyonlardaki sorunu geçen yılın sonunda hissetmeye başlamış. Firmanın önemli ismi konuyu tedarik elamanlarının hızlı tepki vermek için ellerinden geleni yaptığını söyledi. Bunun sonucunda firmanın yılın ikinci çeyreğinde gelirlerinin artacağından emin olduğunu ekleyelim.

Hou, konuyla ilgili yılın ikinci yarısı hakkında ümit veren ifadeler söyledi. Özellikle tedarik konusunda çok fazla gelişme beklediğini bildirdi.

Jason Chen

Acer Başkanı ve CEO’u Jason Chen de donanım darboğazı hakkında olumlu

Jason Chen de verdiği demeçlerde bunun “tatlı bir sorun” olduğunu düşündüğünü söyledi:

“Donanım darboğazı nedeniyle artan baskıyı üstümüzde hissediyoruz. Çalışanlarımız gerekli parçaları alabilmek için ekstra bir efor sarf ediyor.”

Üst düzey isim konu hakkında yaşanan durumun Acer için “tatlı bir sorun” olduğunu ekliyor. Üreticiler taleplere yetişmekte güçlük çekse de bu onları iflas ettiren bir durum değil. İstatistiklere göre Acer sevkiyatı geçen sene %23 oranında arttı.

Gerçekleşen bu büyük sorun tedariği sağlayan firmaların büyük yatırım yapmaları ile son buldu. Yonga üretim konusunda lider firma olan TSMC çalışmalarını genişletmek için 100 milyar dolar seviyesinde bir yatırım yaptı. GlobalFoundries ise kapasite artırımı yapmak için 1,5 milyar dolar harcadı. Intel ise Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi üretim tesislerini kurmayı planlıyor.

Yatırılan bu büyük paraların pozitif dönüşleri henüz uzun bir vadede bize yansıyacak. Lakin bu yaşanan darlık  firmalara çok değerli dersler verdi. Bakalım Acer yöneticileri bu sorunların aşılması konusunda haklı çıkacaklar mı?

Diğer haberler:

>> Intel Çip Fabrikası Açıyor: TSMC’ye Rakip Olacak

>> GlobalFoundries 1.5 Milyar Dolar Yatırım Yapacak