Çaldığı 25 Milyon Doları kim iade eder? Kim bu kripto para hırsızı?

Ethereum yukarı doğru

Kripto para hırsızı çaldığı paraları iade etti. Peki, kim çaldığı bu 25 milyon doları iade eder? Altında yatan sebep ne? İşte detaylar!

Sanal para birimlerin popülerleşmesi ile hırsızların odağı bu alana doğru yoğunlaşmıştı. Takibi yapılamadığı için karanlık işler için biçilmiş kaftan olan blockchain ağı, tehlike saçmaya devam ediyor. Kripto para hırsızı geçtiğimiz gün bu sistemden tam 25 milyon dolar çalmış ve yer yerinden oynamıştı. Bugün ise bu konu hakkında ilginç bir gelişme yaşandı. Hırsız, çaldığı tutarı kuruşu kuruşuna iade etti!

Kredi hizmeti sunan DeFi platformu Lendf.me‘de yaşanan hack olayı sonrasında çoğunluğu Ether (ETH) ve USDT olmak üzere toplamda yaklaşık 25 milyon dolar para çalınmıştı. Bu parayı çalan hırsız bir gün sonra çaldığı tüm tutarı iade ederek tarihe geçmeyi başardı.

Henüz kimliği belirlenemeyen bu hırsız Uniswap ve ERC777‘deki sistem açığını kullanarak yeniden giriş saldırısı gerçekleştirmesiyle başladı.

18 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen saldırıdan birkaç saat sonra, Tokenlon ekibi anomaliyi fark ederek bu sorunu P0 seviyesinde bir güvenlik ihlali olarak tanımladı ve bir acil durum ekibi oluşturdu.

kripto para hırsızı

Parayı çalan hackerın, platformdan tehditler aldığı bu yüzden geri vites yapıp parayı ertesi gün iade ettiğine yönelik iddialar bulunuyor. 25 milyon dolar oldukça büyük bir meblağ. Bu parayı akıllı biri bir gün bile işleterek hayatını kurtarabilir. Ya hacker gerçekten tehdit aldığı için parayı iade etti ya da amacı parayı çalıp bir gün işletip peşinin bırakılması için hemen iade etmekti.

Şimdilik bu hacker için nasıl bir soruşturma başlatılacağı bilinmiyor. Muhtemelen yetkililer çoktan hackerın izini sürmeye başlamıştır ve izini bulduklarında da affetmeyeceklerdir.

Hackerlar Zoom gibi uygulamaların isimlerini kullanıyor

Hala güven vermeyen sanal para birimleri, hack olaylarına her zaman açık olacak. Bankacılık sektörünün bile güvenlik konusunda yeni yeni oturduğunu düşünürsek, sanal para birimlerinin daha çok yolunun olduğunu söyleyebiliriz. Hükümetler tarafından denetlenemeyen bu para birimlerinde yine de geleceğin olduğunu belirtelim.

Koronavirüs ile fiziki paranın değerini yitirmesinin ardından gözler sanal para birimlerine çevrilmişti. Muhtemelen de 4-5 yıl içerisinde artık sanal para birimleri hayatımızın direkt merkezinde yer alacak.