Obilet Platformu Biletall Şirketini Satın Aldı: Seyahat Sektörü Yeniden Şekilleniyor

Obilet platformu Biletall şirketini

Türkiye’deki önemli bilet satış platformları içerisinde yer alan Obilet platformu Biletall şirketini satın alarak önemli bir hamle yaptı. Böylece sektörde büyük bir dev doğmuş oldu. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de otobüs ve uçak bileti satış platformları her geçen gün daha fazla büyüyor. Seyahatlerin genel olarak daha kolay hale gelmesi bu durumun en büyük nedenleri içerisinde yer alıyor. Temmuz ayı içerisinde bu tür şirketler için son derece önemli bir gelişme yaşanacağı ifade edildi. Sektörün 2 devi sonunda bir araya gelme kararı verdi.

Otobüs ve uçak biletlerinin online bir şekilde satılmasını sağlayan Obilet uygulaması Biletall ile birleşmeye karar verdi. Ancak bu birleşme satın alma şeklinde olacak. Yani şirketi kendi grubuna dahil edecek. 2021 yılı içerisinde yaklaşık olarak 20 milyon bilet satma hedefleri var. Bu satın alım ile birlikte hedeflerine ulaşmaları kolaylaşmış oldu.

Obilet platformu Biletall şirketini kendi bünyesine ekledi

Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek olan bu satın alım işlemleri sonucunda iki önemli hedef gerçekleşmiş olacak. Bunlardan ilki uygun fiyatlarla bilet alabilmek. Normal şartlarda uygulamalar üzerinden alınsa bile yine de düşük maliyet pek mümkün olmuyor. Fakat iki şirketin birleşmesi sayesinde maliyet azalacak ve daha fazla indirim yapılabilecek.

Obilet platformu Biletall şirketini

Tüm bunlara ek olarak hızlı bir şekilde bilet alma işlemi mümkün olacak. Obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak tarafından yapılan açıklamalarda seyahat sektörünün heyecan verici bir şekilde geliştiği ifade edildi. Bu iki birleşimin küresel pazarda kendilerini öncü konuma getireceğini söyledi. Hız ve uygun fiyat hedefi tutturulursa lider konuma yükselebilirler.

Seyahat sektörü iyice dijitalleşiyor

Neredeyse tüm sektörlerin dijital hale geldiği günümüzde seyahat bundan ayrı kalamazdı. Türkiye’de seyahat sektörünün beklenen noktaya gelmesi için dijitalleşme şarttı. Bu iki marka dijitalleşmeyi tepe noktaya taşıyacak.

Türkiye’de genellikle markalar yabancı şirketler tarafından satın alınıyor. Bu tür ülke içi satın alma durumları pek yaygın değil. Bakalım bu ikili istedikleri başarıyı elde edebilecek mi?

İlgili Haberler:

>> Getir Uygulaması Avrupa’da Büyümeye Doymadı: Yeni Bir Şirketi Bünyesine Kattı

>> DenizBank verimliliğini artırmak için VMware Cloud Foundation ‘ı tercih etti