Windows 10 Siber Saldırılar Konusunda Çok Zayıf: Uzmanlar Uyardı

Microsoft Windows 11

Windows 10 siber saldırılar konusunda karnesi en kötü şirketler içerisinde yer alıyor. Microsoft firmasının uzun bir süredir güncelleme faaliyetlerini devam ettirdiği bu işletim sistemi, ne yazık ki yeteri kadar verim sunamıyor. Bazen fare ve klavye gibi donanımları bile kullanılamaz hale getiren güncellemeler, güvenlik konusunda da yeteri kadar destek sunamıyor. Konu pek ciddiye alınmasa bile bir güvenlik şirketi dikkatli olunması konusunda sert çıkıştı.

Homeland Security tarafından yapılan açıklamalarda; mevcut bir kodun kötü niyetli siber aktörlerin ilgi odağı olduğunu ortaya çıkardı. Microsoft şirketi ile herkese yayılan Mart güncellemesi, bazıları tarafından indirilmemişti ve bu kod özellikle onların bilgisayarlarında aktif hale gelebiliyor. Bilgisayar korsanlarının savunmasız bilgisayarlarda kötü amaçlı kod çalıştırmasına izin veren bu kusur, çok daha fazla can yakacak gibi görünüyor.

Windows 10 siber saldırılar için güncellemeler yayınlıyor

Bilgisayar korsanları tarafından diğer cihazlara yayılan hatalar, tespit edildiği anda müdahaleye başlanıyor. Bu sistem sayesinde milyonlarca bilgisayara yayılan virüsler, çok çabuk bütün cihazı ele geçirebiliyor. Firmanın yayınladığı Mart güncellemeleri bile, Windows 10 için yeterli derecede koruma sağlayamıyor. Böyle bir durumda, hiç güncelleme yüklemeyenler çok daha dezavantajlı durumda.

Windows 10 siber saldırılar

Windows platformunun diğer cihazlarla iletişim kurmasına olanak tanıyan bileşen SMB bağlantı noktalarını engellemek için bir güvenlik duvarını etkinleştirir ve böylece daha fazla koruma sağlarsınız. İnternetten kritik ve yüksek yoğunluklu güvenlik açıklarına yamalar uygulandığı için de güvenlik önemli miktarda artar. Bir zamanların korku yaratan zararlı yazılımı WannaCry gibi yazılımlar, Windows 10 siber saldırılar için daha çok kullanılıyor. ABD, İngiltere, Rusya, Çin, Almanya ve Fransa dahil 150 ülkeyi vuran ve 200.000 farklı şirketi etkileyen zararlı yazılımlar için önlemler alınmaya devam ediliyor.

Küresel çapta bu tür fide yazılımları güvenlik duvarlarının olmayışından veya zayıf güncellemelerden yararlanıyor. Windows 10 siber saldırılar ise yine aynı sebepten dolayı bu kadar yaygın. Sizce bu işletim sistemi gerçekten de güvenli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

>> Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi bazı Lenovo dizüstü bilgisayarlar için büyük sorunlara neden oluyor

>> Microsoft Dijital Suçlar Birimi uyardı! Covid-19 ile siber saldırılar arttı!

>> Windows 10 Hızlandırma Nasıl Yapılır? İşte Adım Adım Tavsiyeler…

>> Bill Gates Koronavirüs İddiaları İçin Sessizliğini Bozdu: “Çok Aptalsınız”