2020 Türkiye Otomotiv Lideri Bakın Kim Oldu!

Türkiye'nin en iyi otomobili

Zorlu geçen rekabetin ardından 2020 Türkiye otomotiv lideri belli oldu. Hadi gelin hem lider olan markaya hem de satış rakamlarına birlikte göz atalım.

Otomotiv sektörü Türkiye’de uzun bir süredir zor zamanlar geçiriyor. Bazen çok yüksek satışlar elde edilse bile genellikle bu sınırlı kalıyor. Otomotiv firmaları lider olmaya çalışırken aynı zamanda satış rakamlarını da artırma gayretinde. Türkiye’de özellikle bazı markalar daha fazla talep görüyor.

Genel satışlar değerlendirildiğinde 2020 yılı için Peugeot markasının önemli bir gücü olduğu görülüyor. Sadece Aralık 2020 döneminde 4224 araç satışı yapan şirket, günlük ortalama 135 civarı Peugeot SUV modeli sattı. Ancak onunla ilgili şaşırtan özellikler sadece bundan ibaret değildi.

2020 Türkiye otomotiv lideri satış rakamlarında da lider

Peugeot Türkiye tarafından verilen rakamlara bakıldığında, 2020 yılının ocak ayından Aralık ayı sonuna kadar 25960 adet SUV satışının gerçekleştiği görülüyor. Yani SUV modelleri değerlendirildiğinde, firmanın lider olduğunu söyleyebiliriz. Peugeot bugüne kadar, aylık 25960 adet satış rakamlarını çok fazla görmedi.

2020 Türkiye otomotiv lideri

Pandeminin etkisiyle otomotiv alım ve satımlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hem fiyatlarda hem de satış rakamlarında gerçekleşen bu değişiklikler, bazı markaları derinden etkilerken kimilerine pek fazla dokunmadı. Mesela Peugeot Türkiye pazar payı yüzde 5,7 düzeylerine kadar çıktı. 2020 Türkiye otomotiv lideri böylece Peugeot olarak kayıtlara geçti.

Aslına bakacak olursanız, bunun bir rastlantı olduğunu söylemek mümkün değil. Şirket yüzde sıfır faiz oranları ile otomotiv satışları gerçekleştirdi. Ayrıca fiyat bakımından 229 bin 200 TL gibi bir miktar talep edildi. Peugeot SUV 2008, Peugeot SUV 3008 ve Peugeot SUV 5008 modelleri şu anda en çok satılanlar arasında yer alıyor.

2020 Türkiye otomotiv lideri SUV alanında rekabeti kimseye bırakmadı. Böylece Türkiye piyasasında olan gücünü daha fazla artırmış oldu. Şirketin 2017 ve 2018 yıllarında da benzer başarılar elde ettiğini biliyoruz. Peki sizce Peugeot böyle bir ünvanı kazanmayı hak etti mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Otomobil ve Cep Telefonu Vergileri İçin Yeni Bir Karar Verildi

>> Hoşnutsuz çalışan, Mercedes-Benz fabrikasında 50 kamyoneti enkaza çevirdi! Nasıl mı?