2021 Yılının En Çok Yatırım Alan Sektörü Açıklandı: Rakamlar Dudak Uçuklatıyor

2021 yılının en çok yatırım

Türkiye’de 2021 yılının en çok yatırım alan sektörü sonunda ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde bu konuda bazı sıralama değişiklikleri olduğu görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Yatırımcılar için önemli bir yere sahip olan StartupCentrum global start up toplulukları içerisinde yer alıyor. Bu platform genellikle en fazla yatırım alan sektörler ile ilgili çalışmalar yapıyor. Ayrıca yatırımcıların daha çok hangi alana yöneldiğine dönük kapsamlı araştırmalar gerçekleştiriyor. Son olarak 2021 yılının ilk altı ayını kapsayan bir rapor yayınlandı.

Araştırma sonuçlarına dikkatli bir şekilde bakıldığında Türkiye’de en çok yatırım alan girişimlerin hangileri olduğu görülüyor. Listenin zirvesinde teslimat girişimleri bulunuyor. Ancak sadece getir uygulamasının aldığı yatırım nedeniyle böyle bir sonucun ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Oyun sektörü ise bu yıla altın harflerle damgasını vurdu.

2021 yılının en çok yatırım alan sektörü sert ivme kazandı

2021 yılı ile ilgili yapılan çalışmalara bakıldığında Türkiye’de 121 girişimin önemli miktarda yatırım aldığı görülüyor. Bu girişimler 124 kez yatırım elde etti ve tamamı yatırım miktarını açıklamadı. 68 tanesinin yatırım rakamını açıkladığını söyleyebiliriz. Bunlar üzerinden yapılan bir araştırma ortaya 704 milyon dolarlık bir yatırım çıkardı.

2021 yılının en çok yatırım

Girişimlere dağıtılan bu para onların çok daha güçlü bir seviyeye ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Rakamlara bakıldığında teslimat 428 milyon dolar yatırım almıştı. Oyun sektörü ise sadece bu yılın ilk yarısında 236 milyon dolar destek almayı başardı. Böylece beklenenden çok daha ciddi miktarda bir yatırım elde etmeyi başardı.

Oyun sektörü beklenenden çok daha hızlı büyüdü

Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında oyun sektörünün beklenenden çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğü görülüyor. Ayrıca önemli bir oyun geliştirici markası olarak bilinen Game Factory’nin CEO’su Efe Küçük, Türk oyun sektörünün özellikle mobil alanda büyük bir dikkat çektiğini ifade etti.

Yapılan araştırmalara bakıldığında Türkiye’de mobil oyun sektörünün yüzde 800 oranında genel büyüme kaydettiği görülüyor. Peki sizce oyun sektörünün bu kadar fazla yatırım almasının nedeni ne?

İlgili Haberler:

>> Android 12 Oyun Konusunda Aceleci Olacak: İndirirken Oynamak Mümkün!

>> Netflix Oyun Çalışmalarına Ağırlık Veriyor: Tecrübeli İsim İşe Alındı