5000 TL Altı Telefonlar: En Güçlü Modeller Burada!

5000 TL Altı Telefonlar

5000 TL altı telefonlar listemizde, bu ay yeni modellerin eklendiğini görüyoruz. İşte fiyatlar daha fazla artmadan alınabilecek en güçlü modeller.

Türkiye’de genel olarak uygun fiyatlı akıllı telefonlar tercih ediliyor. Her ne kadar Apple tarafında iPhone amiral gemisi serisi ilgi gören, çok  satan akıllı telefonlar arasında yer alsa da, Android tarafında en çok tercih edilen modellerin, giriş orta segment akıllı telefonlar olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda orta segment akıllı telefon almak için, ortalama 2000-3000 TL’lik bir bütçe ayırmamız yeterli oluyordu. Fakat dolar kuru, salgın ve çip krizi gibi sebeplerden dolayı akıllı telefon fiyatları artmış durumda.

Bu konuyu özellikle ülkemiz bazında değerlendirecek olursak, uzun yıllar idare edebilecek uygun fiyatlı orta segment modellere olan ilgi arttı. Fakat geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan 2000 TL’lik fiyat etiketi karşımıza çıkmasa da, uzun yıllar kullanılacak bir akıllı telefona göre uygun fiyat olarak tabir edebileceğimiz 5000 TL’den uygun fiyata sahip akıllı telefonları baz aldık. Son zamanlarda fiyatlarda artış gözlemedik. Fakat önümüzde haftalarda telefon fiyatlarının artacağı düşünülüyor. Bu yüzden 5000 TL altı en iyi telefonlar listemizdeki modelleri, değerlendirmenizi öneriyoruz. İşte bu fiyata satın alınabilecek en güçlü modeller.

5000 TL Altı Telefonlar: En Güçlü Modeller Burada!

Redmi Note 11

Redmi Note 11

5000 TL altı telefonlar listemizin ilk modelinde Redmi imzalı model bizleri karşılıyor. Fiyat performans odaklı bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkan modelin, 4.900 TL civarında satışa sunulduğunu belirtelim. Genel olarak değerlendirdiğimizde, piyasaya sürüldüğünden beri ilgi gören modeller arasında yer alkan Redmi Note 11, hala tercih edilebilir bir akıllı telefon. Çünkü hala günceliğini koruyor ve piyasadaki tüm oyunları kaldırıyor.

Redmi 10 2022

5000 TL Altı Telefonlar

Söz konusu modelin ilk versiyonu 2021 yılında piyasaya sürülmüştü. Bir hayli ilgi görmesinin arından Redmi 10 2022 modeli Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede satışa sunuldu. 4.500 TL’lik bir fiyat etiketine sahip olan modelin, tercih edilebilecek modeller arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Omix X500 (6 GB) 

Omix X500

5000 TL altı telefonlar listemizin son modeli ise Omix tarafından geliyor. Listedeki en yeni modeller arasında yer alan model, 4300 TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Omix her ne kadar pazar payı yüksek olmayan bir marka olsa da X500 modelinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili Haberler

>> Oppo A57 Serisi Resmiyet Kazandı: Daha Ucuzu Yok!