Xbox Series X Özellikleri Duyurulmaya Devam Ediyor!

Microsoft’un yeni oyun konsoluna dair şu ana kadar birçok bilgi paylaşılmıştı. Yapılan son açıklamada ise yeni Xbox Series X özellikleri duyuruldu. İşte konsolda olacağı açıklanan yeni özellikler!

Xbox Series X 2020 yılının sonlarına doğru satışa sunulacak. Henüz konsolun resmi fiyatı ise duyurulmuş değil. Daha önceden duyurulan Xbox Series X özellikleri ise aşağıdaki gibi:

  • CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.8GHz (3.6GHz SMT ile) 7nm
  • GPU: 12 TFLOPs, 52 CUs at 1.825GHz, RDNA 2
  • Hafıza: 16GB GDDR6
  • Depolama Alanı: 1TB NVMe SSD
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray
  • Portlar: HDMI 2.1 çıkış, 3x USB 3.2, ağ portu
  • 120 FPS desteği
  • Muhtemel 8K çözünürlük
  • Ray-tracing teknolojisi
  • Xbox One aksesuarları ile uyumluluk

xbox series x özellikleri

Xbox Series X Özellikleri ile Yeni Nesle Damgasını Vurabilecek mi?

Microsoft tarafından yeni paylaşılan Xbox Series X özellikleri ise daha ziyade eski oyunlara yönelik. Yapılan açıklamada konsolda oynanacak oyunlara otomatik HDR desteği ilave edilmesinin planlandığı ifade edildi. HDR teknolojisi kısaca, ekrandaki görüntünün çok daha zengin renkler kazanmasına ve böylece çok daha detaylı ve gerçekçi bir şekilde görünmesini sağlar. HDR desteğinin yanı sıra 30 fps geçişe sahip oyunların 60 fps ya da 60 fps geçişe sahip oyunların 120 fps görüntü geçişine çıkarılmasına yönelik çalışmalar da yapıldığı belirtildi.

Xbox ekibinden Jason Ronald yaptığı açıklamada yenilikçi bir HDR tekniği üzerinde çalışıldığını duydur. Bu teknik sayesinde oyun performansı üzerinde hiçbir olumsuz etki olmadan HDR teknolojisinin oyunlara uygulanabileceği belirtildi. Ronald bu teknik sayesinde HDR özelliğinin Xbox 360 oyunlarına ve hatta neredeyse 20 yıl önce çıkmış Xbox oyunlarına dahi uygulanabileceğini ifade etti.

Ronald Microsoft’un mevcut oyunlara nasıl HDR teknolojisini uygulayacağını ise detaylandırmadı. Ancak firma geçmiş dönemlerde Mirror’s Edge gibi eski oyunlara Xbox One X’te HDR desteği getirmişti.

Ronald ayrıca uyumluluk ekibinin, eski oyunların daha yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi ile Xbox Series X’te çalışmasını sağlayan yepyeni teknikler bulduklarını da belirtti.

Xbox Series X Hakkında Kullanıcılar Ne Diyor? İşte İlk Yorumlar!

Xbox Series X özellikleri ile her ne kadar şimdilik kağıt üzerinde rakibi PS5’e karşı üstünlük sağlıyor gibi görünse de, konsollarda en önemli şey özel oyunlardır. Geçtiğimiz jenerasyonda PS4’e özel oyunlarla Sony adeta şov yaparken Microsoft Xbox One’ı kaderine terk etmişti. Umarız Microsoft eskiden dersler çıkarmıştır ve karşımıza harika oyunlarla çıkmayı başarır.