Türk Telekom PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde Buluşuyor

Türk Telekom’un girişimcileri desteklemek ve onlarla işbirliği yapmak amacıyla başlattığı PİLOTT programı, 10 Eylül’de ilk Girişimcilik Zirvesi’ni gerçekleştirecek.

Türk Telekom, Türkiye’de ilk kez özel sektör bünyesinde hayata geçirilen girişimleri hızlandırma programı PİLOTT kapsamında; yatırımcıları, girişimcileri, global ölçekte başarı kazanmış girişimleri, ilgili kamu kuruluşlarını, üniversiteleri ve PİLOTT Programı’nda yer alan girişimcileri, 10 Eylül’de düzenleyeceği PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde bir araya getiriyor.

Türk Telekom’un girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sunacak işlere dönüştürmeyi amaçlayan PİLOTT Programı kapsamında düzenlenen PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcıları girişimci adaylarına tecrübelerini aktaracak, girişimlerinde başarıyı yakalamanın sırlarını paylaşacak. Zirve’de Ali Sabancı ve Leyla Alaton girişimcilerle deneyimlerini paylaşırken, Airbnb, Avrupa Yatırım Bankası, Telefónica, UBER temsilcilerinin yer aldığı sohbet ve panellerde paylaşım ekonomisinin yükselişi ve Avrupa’daki girişimcilik ortamı tartışılacak.

pilott_logo

Zirvede seçilecek 3 girişim, ABD’deki Silikon Vadisi’ne gidecek

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ve Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Hakan Dursun’un ev sahipliğinde düzenlenecek PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde, Program’dan mezun olan 10 girişim 3’er dakikalık sunumlarla projelerini ve iş modellerini anlatacaklar. Zirve’de Türk Telekom Genel Müdür Yardımcıları’nın belirlediği en başarılı 3 girişim açıklanacak. İlk 3 ekip sırasıyla 60, 30 ve 10 bin TL’lik çekirdek sermayesinin yanında Silikon Vadisi’ne giderek orada yer alan global girişimlerin ofislerini ve Stanford ve Berkeley Üniversiteleri’ni ziyaret edip, dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarıyla görüşme imkanı elde edecek.

10 Eylül’de düzenlenecek PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nin en önemli özelliklerinden biri de, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getirmesi olacak. PİLOTT girişimleri projelerini; yatırımcılarla, global çapta başarı elde etmiş girişimlerle ve ilgili kurumlarla paylaşacak.

Mentorlardan üniversitelere, yatırımcılardan iş dünyasına kadar, çok geniş bir katılımcı profiline sahip olan PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’ne katılmak isteyen üniversite öğrencilerine ve girişimcilere yönelik bir de sosyal medya kampanyası gerçekleştiriliyor. Sosyal medyada @tt_pilott Twitter hesabı üzerinden #pilottzirve etiketi ile paylaşım yapan kişiler arasından belirlenecek 5 kişi PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak.

Türk Telekom’un 2013 yılında girişimcilik ekosistemini büyütmek ve girişimcilerle işbirliği yapmak üzere hayata geçirdiği PİLOTT Programı, Türkiye’nin ilk kurumsal tabanlı hızlandırma programı olma özelliğini taşıyor. PİLOTT’a seçilen ekiplere çekirdek sermayesi, eğitimler, ofis alanı sağlanırken; ekipler aralarında Mynet kurucusu Emre Kurttepeli, Markafoni kurucusu Sina Afra, Aslanoba Capital kurucusu Hasan Aslanoba, Pozitron kurucusu Fatih İşbecer, Lidyana.com kurucusu Hakan Baş, Yemeksepeti kurucusu Melih Ödemiş gibi Türkiye’nin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden mentorluk alıp; Türk Telekom’un uzman yöneticileriyle birlikte çalışma ve Türk Telekom’un iş ortağı olma fırsatını elde ediyor.

E-fatura İçin Gereken Çözümler A’dan Z’ye CordisNetwork’te