Galaxy Z Fold 3 render görüntüleri ortaya çıktı. İşte tasarımı

Z Fold 3 render

Samsung Galaxy Z Fold 3 modelinin render görüntüleri ortaya çıktı. 2021’in ilk yarısında tanıtılması beklenen model hakkında işte detaylar.

Dünya’da telefonların tasarımları değişiyor. Alışılagelmişin dışında telefon tasarımları, klasik modellere göre daha fazla rağbet görmeye başladı. Özellikle katlanabilir modeller, kullanıcılar tarafından bir hayli seviliyo­r. Bunun en büyük sebebi ise, normal telefon boyutunda bir cihazın, tablet görünümünü yaşatabiliyor olması. Samsung’un bu talebi en iyi karşılayabildiği Galaxy Z Fold serisinin yeni üyeli Fold 3 modelinin render görüntüleri ortaya çıktı. S Pen desteği bulunan yeni model hakkında birkaç temel özellik de bulunuyo­r. İşte ayrıntılar.

Twitter’da ünlü tasarımcı Ben Geskin kullanıcısının paylaşımlarına göre, Galax yZ Fold 3 böyle görünecek. Samsung’un Galaxy S21 ailesinin kamera muhafazasına benzer bir tasarım görmekteyiz. Ön panelini incelediğimizde ise ekran altı kameranın olduğunu görüyoruz. Ekran altı kameranın Z Fold 3 modelinde karşımıza çıkacağı henüz belli değil. Fakat uzun süredir birçok kaynak, yeni modelin ekran altı kamera tasarımına sahip olacağını iddia ediyor.

Z Fold 3 render

Galaxy Z Fold 3, S Pen desteği ile dikkat çekiyor

Ortaya çıkan render görüntülerini incelediğimizde S Pen dikkatimizi çekiyor. S Pen’in, Z Fold 3 modelinin kasasına entegra olarak gelip gelmeyeceği de henüz bilinmiyor. Üstelik katlanabili­r ekranda S Pen desteği, Samsung için zor olacak gibi görünüyo­r. Çünkü katlanabili­r cihazların ekranında bulunan UTG katmanı, kalemin ucuna dayanamayacak kadar hassas.

Z Fold 3 render

Samsung, bu sorunun üstesinden gelerek Galaxy Z Fold 3 modelinde S Pen’i uyumlu hale kılaca­k. Bu da Samsung’un Z Fold 3 modelinin ekranında AES teknolojisinden yaralanması ile mümkün olacak. AES teknolojisi sayesinde S Pen, katlanabili­r ekranda kullanılabilece­k fakat Samsung için biraz maliyetli olaca­k. Bu yüzden Z Fold 3 modeli, Galaxy Z Fold 2‘den daha pahalı olabi­lir.

2021’in ilk yarısında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy Z Fold 3 hakkında henüz resmî bir tarih bulunmuyor. Mayıs ayında tanıtılacağına dair söylentiler mevcut. Tarih yaklaştıkça yeni sızıntılar gerçekleşecektir.

İlgili Haberler

>> Galaxy M21 Android 11 güncellemesi geliyor

>> S21 Ultra Güç Tüketimi Düşük OLED Kullanan İlk Telefon