Bill Gates Kripto Paralardan Bakın Hangisini Seçti?

Bill Gates aşılara çip

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates kripto paralardan öyle birisini seçti ki Bitcoin’in pabucu dama atıldı diyebiliriz. Hadi gelin hem onun yaptığı açıklamalara hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Kripto paralar son günlerin en çok konuşulan konuları içerisinde yer alıyor. Aklınıza gelebilecek neredeyse herkes bu alanda yorumlar yaptı. Özellikle de Musk bir dönem neredeyse hiç susmadı. Kripto paraların işlem başına maliyet bakımından çok büyük elektrik harcadığı biliniyor. Ancak yine de ünlü girişimciler destek vermeye devam ediyor.

Bu tür girişimcilerden sadece Bill Gates biraz temkinli yaklaşıyor. Ona göre Kripto para üretmek büyük çevre problemlerine neden olabilir. Yaptığı açıklamada Bitcoin işlem başına diğer para üretme yöntemlerinden daha fazla elektrik harcıyor denildi. İşin aslına bakacak olursak gerçekten de Bitcoin üretildiği zaman çok ciddi bir elektrik harcaması yapılıyor.

Bill Gates kripto paralardan alternatif olanını seçti

Bill Gates bildiğiniz üzere hem çevre hem de sağlık alanında yoğun çalışmalar yürütüyor. Kurduğu dernekte insanlara yardım etmeye çalışan Microsoft’un kurucusu yine bir iklim krizi ile karşı karşıya gelme ihtimalinden bahsetti. Ona göre çevreye zararlı olmayan bir alternatif kripto para tercih edilmeli.

Bill Gates kripto paralardan

Bu alanda Ethereum onun bahsettiği özellikleri karşılıyor diyebiliriz. Bu kripto para birimi yeşil elektrik kullanılmasını teşvik ediyor. Ayrıca diğerlerine oranla elektrik tüketimi bir miktar daha düşük. Fakat para akışı sağlarken ne yazık ki büyük bir kesintiye neden oluyor. Gates tarafından ortaya atılan alternatif Kripto para modeli Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından da desteklendi.

Yeni alternatif arayışları devam ediyor

Ünlü girişimciler her ne kadar Ethereum üzerinde yoğunlaşsa bile yine de daha başka bazı kripto para türlerine yönelim var. Bill Gates yeşil elektrik kullanan ve paranın kullanımını dışarıda bırakmayan kripto para yöntemlerine tamam diyebileceğini söyledi.

En popüler kripto para birimlerinden bir tanesi olan Ethereum belki de Bitcoin gibi kripto paraların önüne geçecek. Peki sizin favori kripto paranız hangisi?

İlgili Haberler:

>> Instagram algoritması kullanıcıları COVID19 hakkında yanlış bilgilere itiyor

>> Firefox Chrome’dan Hızlı Haberleri Görüşleri Değiştirebilir