Samsung davalık oldu: Galaxy S20 serisi sorunu canını sıkacak

Samsung Mobile, Bu 5 Ülkede Liderliği Rakiplerine Kaptırdı

Samsung, Galaxy S20 serisinde ortaya çıkan bir sorun, yüzünden davalık oldu. İşte geçen yıldan bu yana baş ağrıtan o sorun. İşte tüm ayrıntılar.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılın Şubat ayınca Samsung, amiral gemisi serisini tanıttı. Samsung’un akıllı telefon pazarında en çok sevilen serisi haline gelen S ailesine 4 farklı model katıldı. Bir süre yeni markanın herhangi bir sorun ile gündeme gelmediğini belirtelim. Hatta performans bazında, piyasadaki çoğu telefondan çok daha iyi olduğuna dair birçok geri dönüş alındı. Daha sonrasında ise serinin yeni modelleri olan Galaxy S21 ailesi piyasaya sürüldü. Aradan o kadar zaman geçmesine rağmen Galaxy S20 modelinde yaşanan bir sorun, daha yeni gün yüzüne çıktı. Basit bir durum gibi gözükse de Samsung’un canını sıkmaya yetti. Ve bu sebepten dolayı Samsung davalık oldu.

Samsung, Galaxy S20 serisi yüzünden davalık oldu

Geçtiğimiz yıl söz konusu seri piyasaya sürüldükten bir dönem sonra bir sorun gündeme geldi. Açıklamalara göre yeni serinin arka kamera kurulumunun camında kendiliğinden ortaya çıkan çatlaklar oluşması mümkündü. Samsung ise ortaya çıkan bu iddialardan sonra geri vites atmadı ve bu karşılaşılan hatanın kullanıcı kaynaklı olmadığını ekledi.

samsung davalık

ABD’li bir hukuk firması ise bu kabul etmenin yeterli olmadığını düşünüyor. Çünkü kullanıcılar her ne kadar bu konuda haklı olsa da, satın aldıkları telefonun, yaratabileceği sorunların garantisi hiçbir zaman verilemez. Hukuk firmasına göre Samsung, birçok tüketiciyi koruma yasasını ihlal etti. Üstüne üstlük bu kamerada oluşan çatlağın, uygun fiyatlı malzeme kullanmaktan dolayı meydana geldiğini de iddia etti.

Ayrıca IP sertifikası olan modeller oldukları için suya dayanıklılık konusunda sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden Galaxy S20 ailesine ait tüm modellerde (Galaxy S20 FE dahil) böyle bir sorunun oluşması muhtemel. Bu yüzden ABD’de yaşayan, benzer dertlerden muzdarip olan vatandaşlar. Samsung’a dava açtı. Hatta bu formu dolduran ABD vatandaşları, davaya ortak olabiliyor. Türkiye’de Galaxy S20 kullanıcılarından böyle bir adım göreceğimizi umuyoruz

İlgili Haberler

>> Telegram Görüntülü Görüşme Özelliği Gruplar İçin Gelecek Ay Geliyor

>> CES 2022 Las Vegas’ta Olağan Şekilde Düzenlenecek