YouTube Arayüz Denemeleriyle Yeni Özellikler Kazanacak: Herkes İçin Dinleme Kontrolü

YouTube indirme sayısı

Dünyanın en büyük video platformları içerisinde yer alan YouTube arayüz denemeleriyle yeni özellikler kazanmaya hazırlanıyor. Bu seferki özelliklerin birçok kişi tarafından beğenilmesi bekleniyor.

YouTube arayüz denemeleri ile birlikte bu sefer kullanıcıları kendisine çekecek gibi görünüyor. Gelen son detaylara göre dinleme kontrolü isimli bir özellik kullanıcılara sunulacak. Bu özelliğin bazı avantajlar sağlayacağı ifade ediliyor. Öncelikle dinleme kontrollerini göster isimli bir düğme eklentisi gelecek.

Bu düğmeye basılırsa o ara çalınan şarkı ile ilgili bilgiler ekranda görünecek. Ayrıca duraklatma, sonraki şarkı ve 10 saniye ileri sarma gibi simgeler bu kontrol düğmeleri içerisinde yer alacak. Böylece kullanıcıların çok daha efektif bir şekilde uygulamayı kullanması sağlanacak. Öncesinde birçok kişi düğmeleri neredeyse göremiyordu.

YouTube arayüz denemeleriyle sınırlı kullanıcıyı hedefleyecek

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan YouTube, bu yeni arayüz testlerini şu an için sadece iOS platformunda yapacak. Mevcut arayüz ile devam etmesi planlanan Android daha sonradan bu güncellemeyi alacak. Ancak şu an için asıl hedef iOS kullananlar.

YouTube arayüz denemeleriyle

Her ne kadar kapsamlı bir arayüz testi olduğu ifade edilse bile bazıları bunların son derece yüzeysel olacağını düşünüyor. Yani sınırlı bir test yapılma ihtimali mevcut. Fakat YouTube tarafından yapılan tasarım çalışmaları genellikle çok kapsamlı oluyor. Bu nedenle temel bir değişimden ziyade daha çok mevcut tasarımın iyileştirilmesi amaçlanıyor.

YouTube Premium konusunda bazı avantajlar ortaya çıkabilir

YouTube tarafından yapılan sızıntılara bakılırsa platformun premium konusunda bazı avantajlar sağlaması gündemde. Birçok kişinin fiyatları yüksek olduğu için Premium almaması Google için aslında bir kayıp. Bu nedenle premium fiyatında olmasa bile yine de başka bazı detaylarda iyileştirme sağlanmak isteniyor.

YouTube diğer tüm video platformları ile mücadele edebilmek için muhtemelen güncellemeleri daha sık verecek. Hatta özellikle 2021 yılında bu tür güncellemelerin daha fazla gelmesi bekleniyor. Peki sizce YouTube arayüz tasarımında ne tür değişiklikler yapılmalı?

İlgili Haberler:

>> YouTube Zaman Hedefli Yorum Özelliğini Getiriyor: Denemeler Devam Ediyor

>> Yüzünü Maske Şeklinde Boyayan Youtuber Sınırdışı Edilecek: Büyük Ses Getirdi