Windows 10 Güncellemesi Yine Bildiğiniz Gibi: Birçok Kullanıcı Mağdur Oldu

Microsoft Windows 11

Microsoft Windows 10 güncellemesi yine kişinin mağdur olmasına neden oldu. Şirket özellikle son dönemlerde çok fazla hata yapmaya başladı. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Microsoft denilince akıllara ilk olarak Windows 10 platformu geliyor. Bu platform özellikle son dönemlerde ardı ardına güncellemeler alıyor. Bu güncellemelerin amacı sistemi çok daha oturaklı hale getirebilmek. Fakat istedikleri başarıyı elde ettiklerini söylemek çok zor. Microsoft bu aralar kullanıcıları adeta canından bezdirdi.

AMD SCSIAdapter sürücüsünün bu aralar güncelleme ile birlikte sorun yarattığı ifade ediliyor. Bu güncellemenin bazı sistem problemlerine neden olduğu ortaya çıktı. Elbette herkesi eşit şekilde etkilemiyor. Daha çok Gigabyte X570 yonga setli ana karta sahip kullanıcılar mağdur oldu.

Windows 10 güncellemesi bir türlü rayına oturmadı

Microsoft tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte Windows 10 platformu daha uyumlu hale getirilmeye çalışılıyor. Ancak her seferinde başka bir problem ortaya çıkıyor. İşin aslına bakacak olursak Windows 10 işletim sistemi ile ilgili en büyük sorun uyumsuzluk. Yeni yapılan güncellemelerde sistemler arası uyumsuzluk büyük sorunlara neden oluyor.

Microsoft Windows 10 güncellemesi

Yeni güncellemeyi yükleyenler INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası alıyor. Ortaya çıkan bu hata nedeniyle güncelleme kendisini otomatik olarak kapatıyor. Kullanıcılardan kimileri ise açıldıktan sonra Windows 10 işletim sisteminin yeniden başlatıldığını ifade ediyor. Ayrıca başlangıç onarımı yine kendiliğinden gerçekleşiyor. Tüm bunlar can sıkıcı bir işletim sisteminin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Güncellemeyi kaldırmak sorunu şimdilik gideriyor

Bu yeni sürücüyü kaldırmak için yapmanız gerekenler son derece basit. Depolama denetleyicileri üzerinden sürücü seçeneklerini açmanız gerekiyor. Eğer sürücü bölümünü görürseniz burada “Sürücüye Geri Dön” seçeneği olduğunu farkedebilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan sonra bu seçeneğe tıklayın ve bir önceki sürücünün yüklenmesi işlemini başlatın. Windows 10 platformunu eski haline getirmeniz için yapmanız gerekenler sadece bunlar. Hemen ardından kısa bir süre içerisinde problemin ortadan kalktığını görebilirsiniz. Eğer sizler de Windows 10 ile ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyorsanız yorumlar bölümünden bunu paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Microsoft Konsol Oyunları Üzerinden Aldığı Payı da Düşürmek Niyetinde!

>> Bill Gates Komplo Teorilerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Bu Sefer Komplo Merkezi Türkiye