Ford Üretimi Durdurma Kararı Aldı: Etkileri Ağır Olacak

Ford üretimi durdurma

Dünyanın en büyük otomotiv markaları içerisinde yer alan Ford üretimi durdurma konusunda zor bir karar aldı. Hadi gelin hem bu kararın detaylarına hem de diğer ayrıntılara birlikte bakalım.

Ford bildiğiniz üzere sadece Türkiye değil dünyanın tamamından son derece önemli bir marka. Ürettiği araçların uygun fiyatlı olması ve kalite bakımından iyi bir standardı tutturması kullanıcılar tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Şimdi ise çip krizi ile boğuşan bu şirket büyük zorluklar yaşıyor.

Küresel çapta yaşanan çip krizi sadece Ford markasını vurmadı. Toyota ve Volkswagen gibi otomotiv devleri bile bu krizden etkilendi. Şimdi ise Ford bu kriz nedeniyle üretime ara vermek zorunda. Yapılan açıklamalara göre şirket Gölcük fabrikasındaki üretimini 6 ile 17 Kasım tarihleri arasında durduruyor.

Ford üretimi durdurma konusunda kesin karar verdi

Ford tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin amacı çip krizinin etkilerini en aza indirmek. Böylece firma tamamen üretimi durdurmak yerine bunu parça parça gerçekleştirmeye çalışıyor. 2021 yılı için ortaya atılan hedeflerin yaklaşık olarak 18 bin adet daha az olduğunu söyleyebiliriz.

Ford üretimi durdurma

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yine Renault markası üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Yaklaşık olarak 15 gün boyunca üretime ara vereceklerini söyleyen şirket ile birlikte Toyota da benzer bir karar aldı. Yani neredeyse tüm otomotiv markaları üretimi kısa bir süreliğine durdurma konusunda hemfikir.

Çip krizi bir süre daha devam edebilir

Otomotiv devleri tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa çip krizi bir süre daha devam edecek. Bu durum aynı zamanda üretime ara verilmesine neden olacak. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde üretim bir süredir aksıyor. Ayrıca üretilen otomobillerin başka bir ülkeye sevk edilme süreci eskisi kadar kolay değil.

Önümüzdeki günlerde başka bazı otomotiv markalarının üretime ara verme kararı alması bekleniyor. Toyota ve Renault gibi devlerin bile üretimi durdurması diğer markalarda daha fazla endişe yaratıyor. Peki sizce otomotiv dünyasını neler bekliyor? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler:

>> Geçen Haftanın Otomobil Haberleri: Yine Heyecan Doruktaydı (11 – 18 Ekim)

>> Samsung Akıllı Telefonlar Araba Anahtarı Gibi Kullanılabilecek: Yepyeni Özellik