Yakıt Harcamayan Otomobil Geleceğin Teknolojisi Olacak

Lightyear-0

Yakıt harcamayan otomobil geleceğin en önemli teknolojileri içerisinde yer alacak. Bu otomobiller daha şimdiden büyük bir talep görmeye başlıyor.

Günümüzde otomobillerin en önemli problemlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz yakıt harcamaları. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde ne yazık ki yakıt harcamaları aylık kazancın çok önemli bir bölümünü oluşturabiliyor. Elektrikli otomobil piyasası ise her geçen yıl daha fazla yeni özellik kazanıyor.

Hollanda’da düzenlenen bir etkinlik ile birlikte ilk güneş enerjili elektrikli otomobil modeli tanıtıldı. Elbette daha önceden de buna benzer girişimler oldu. Fakat ilk defa bunu bir ürün olarak görüyoruz. Otomobillerin yakıt harcamaması adeta gelecekten gelmiş bir teknoloji gibi görünüyor. Lightyear 0 isimli ilk güneş enerjili elektrikli otomobil modeli kullanıcılarla buluşuyor.

Yakıt harcamayan otomobil fiyatı

Mercedes gibi dev otomobil markalarının bile buna benzer çalışmalar yaptığını görüyoruz. Ancak bu otomobil diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Yani en azından sergilenen bir otomobil olduğunu görüyoruz. Bu araç 250 bin euro fiyata sahip. Türkiye’de ise 4,5 milyon TL ile satılacak.

Yakıt harcamayan otomobil

Bu aracın 720+ km menzile sahip olduğu ifade edildi. Günümüzde bu tür araçlar genelde 625 km menzile sahip. Piyasada yer alan diğer elektrikli otomobil modelleri ile kıyaslandığında gerçekten de tatmin edici bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Elektrikli otomobiller genellikle kısa menzilleri nedeniyle tartışma konusu oluyor.

Yeni modelde birçok özellik yer alacak

Bu yeni otomobil modelinde birçok yeni özelliğin yer alacağı görülüyor. 174 beygir gücüne sahip olan bu araç 1720 nm tork üretebilme kapasitesine sahip. Ayrıca 100 km hıza yaklaşık olarak 10 saniyede çıkabiliyor. Bu tür yeni teknolojiler son dönemlerde büyük bir dikkat çekmeyi başarıyor.

Her ne kadar fazlaca özelliğe sahip olsa bile yine de bu tür otomobillerin henüz deneme aşamasında olduğunu belirtelim. Yani ilerleyen yıllarda bu tür projelerden vazgeçilebilir.

İlgili Haberler:

>> Otomobil Fiyatlarında Bir Yükseliş Daha Yaşanacak: Tedirginlik Zirvede

>> Türkiye’nin Otomobil Karnesi Ortaya Çıktı: Rakamlar Bize Ne Söylüyor?